Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Συνέλευση Προέδρων - Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ είναι τα εξής:

1.  Απεργία στις εξετάσεις:
Υπέρ: 78 (91,8%)            Κατά: 4              Λευκά: 3

2.  Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία:
Ναι:  18 (21%)                Όχι:   9              Λευκά:  57

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, ακολουθώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ψήφισε ΥΠΕΡ  στην απεργία και ΝΑΙ  στις προϋποθέσεις.
Θα ακολουθήσει λεπτομερέστερη ενημέρωση από την ίδια την πρόεδρο, που επιστρέφει σήμερα.

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ που κατάφερε να σύρει και να παγιδεύσει έναν ολόκληρο κλάδο 88.000 εργαζομένων (ο αριθμός όπως δίνεται από τα ΜΜΕ) στον τάφο της επίταξης.

    Συγχαρητήρια και σε εσάς που για άλλη μια φορά παίξατε το κομματικό παιγνίδι και σύρατε κι εμάς, όσους τέλος πάντων ψήφισαν υπέρ της στήριξης στην πρόταση της ΟΛΜΕ. Μια πρόταση η οποία στηρίχθηκε εκ του ασφαλούς αφού δεν υπήρχαν ποτέ οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί.

    Θα έπρεπε επιτέλους να καταλάβετε ότι οι πολιτικές παρατάξεις υπό τη σκέπη των οποίων λειτουργείτε για άλλη μια φορά σας εξαπάτησαν. Παρακολουθήσαμε δε τη δυσαρέσκεια και τον αποτροπιασμό στα πρόσωπά σας όταν κάποιοι μέσα στη συνέλευση σας πρότειναν να αποτινάξετε τις κομματικές σας ταυτότητες.

    Αντιδράσατε αρνητικά όταν ακούστηκε η άποψη ότι η μαζική συμμετοχή στη συνέλευση ήταν συγκυριακή και υπό το φόβο της επίταξης. Μιας κι επί σειρά ετών δεν ξέρουμε όσοι τουλάχιστον ερχόμαστε ότι τα χέρια τριών ανθρώπων είναι αρκετά για να μας αριθμήσουν.

    Γιατί δεν σας αρέσει η αλήθεια; Δεν σας αρέσουν οι απόψεις, οι γνώμες και οι προτάσεις μας; Τότε γιατί επαναλαμβάνετε την ερώτηση προς τη βάση και προς όποιον έχει άλλη άποψη από εσάς... Εσύ που ήσουν; Εσύ τι έχεις να προτείνεις;

    Μας ζητούσατε επιτακτικά να στηρίξουμε την ΟΛΜΕ, παρά τα λάθη της είπατε, για να είμαστε ενωμένοι. Άρον άρον υποστήριξον αυτόν. Έτσι για να δείξουμε ότι είμαστε όλοι μαζί. Ενωμένοι στη ζωή και το Θάνατο.

    Ένα θάνατο που εντέχνως μας έριξε η ΟΛΜΕ. Μιας κι αφού έπεισε πολύ κόσμο ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κανένα θέμα αν απεργήσουμε υπό το καθεστώς της επίταξης. Χωρίς όμως να θυμίζει κανείς τι έγινε με το ιπτάμενο προσωπικό που δεν υπάκουσε στην επίταξη του στα μέσα της δεκαετίας του 80, μια επίταξη που επιβλήθηκε όπως και στην περίπτωσή μας στην εξαγγελία της. Κι ας γνώριζε από την αρχή ότι δεν μπορεί επ' ουδενί να γίνει αυτό. Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

    Κι εφόσον πήρε την πολυπόθητη στήριξη, χύνοντας ακόμη και δάκρυα στα τηλεοπτικά πάνελ, με μια απλή κίνηση μας ακύρωσε για άλλη μια φορά λέγοντάς μας το αυτονόητο. Ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

    Μας έστειλαν λοιπόν στο εκτελεστικό απόσπασμα της επίταξης, αφού πρώτα ερέθισαν τα αισθητήρια της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που το μεγαλύτερο ποσοστό της φροντίσαμε επί σειρά ετών να το αφήνουμε να βάλλει εναντίων μας.

    Μια κοινωνία, που ακόμη και το τμήμα το οποίο κινούνταν φιλικά προς εμάς και που έλπιζε σε μια πιθανή κινητοποίηση μας, χρησιμοποιώντας την ηπιότερη φράση που μου έρχεται στο μυαλό, απλά το απογοητεύσαμε.

    Και μετά η απορία των προέδρων των ΕΛΜΕ. Πιάστηκαν κορόιδα. Κι έχουν τις ευθύνες τους, τόσο γιατί άφησαν την ΟΛΜΕ να τους εξαπατήσει, όσο και γιατί μετέφεραν αυτό το κλίμα προς τη βάση.

    Κι όποιος θεωρεί ότι δεν πιάστηκαν εξαπίνης ας μας δικαιολογήσει τα 57 λευκά. Τι σημαίνει κύριοι δεν ξέρω; Τι σημαίνει δεν απαντώ; Γιατί για όλα τα άλλα υπάρχει μια απάντηση, αλλά όχι για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις;

    Εξαιρώ την πρόεδρο της δικής μας ΕΛΜΕ η οποία αν μη τι άλλο τίμησε την απόφαση της συνέλευσής μας.

    Και μη μας ρωτήσετε την άποψή μας και τις προτάσεις μας για την επόμενη ημέρα. Ας απαντήσετε εσείς. Σειρά σας να προτείνετε την επόμενη ημέρα. Άλλωστε εμείς απαντούμε ψηφίζοντας κάποιους από εσάς να μας εκπροσωπήσετε.

    Επίταξη μέχρι νεοτέρας λοιπόν. Δηλαδή :

    Δεν μπορεί ο επιταγμένος να πάρει άδεια.
    Δεν μπορεί ο επιταγμένος να απομακρυνθεί από την έδρα της Μονάδας του.
    Δεν μπορεί ο επιταγμένος να απεργήσει. Αυτό θα μου πείτε το ξέραμε. Το καίριο σημείο που έντεχνα όμως πέρασε είναι το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας τόσο τις υποχρεωτικές μετακινήσεις όσο και την αξιολόγηση.

    Μια αξιολόγηση που μερικοί από εσάς θα ασκήσετε στους υφισταμένους σας λόγω της θέσης σας ως Διευθυντες. Μια αξιολόγηση χωρίς καμία πρότερη συνεχή κι επί ίσοις όροις επιμόρφωση όλων, αλλά κατόπιν κληρώσεως. Χωρίς καν να έχουμε την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Χωρίς να ξέρουμε από ποιον θα αξιολογηθούμε. Από το Σύμβουλο της ειδικότητάς μας ή από τον παιδαγωγικό Σύμβουλο του Σχολείου μας;

    Επίταξη μέχρι νεοτέρας λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ti eixes gianni moy ti eixes panta

    ΑπάντησηΔιαγραφή