Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Παραμονή των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες εκτός διδακτικού ωραρίου


Γραφείο 105, 1οςόροφος
Μπρωκούμη 30, 67100 Ξάνθη
Τηλ& Φαξ: 2541028230
Κιν. 6972121615
Κιν. 6972870680
elmexanthis.blogspot.com
Προς: Σχολεία Ξάνθης
Κοινοποίηση: Σύνδεσμοι σχολείων


Αρ. Πρ. 512

Ξάνθη, 11/4/2013



Θέμα: Παραμονή των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες εκτός διδακτικού ωραρίου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ξάνθης στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 11/4/2013 συζήτησε τα θέματα που προέκυψαν λόγω των φημών για επισκέψεις των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στα σχολεία.
Σας ενημερώνουμε ότι δεν υπήρξε καμία επίσκεψη κλιμακίου Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στην Ξάνθη. Όλα όσα ακούστηκαν είναι ανυπόστατες φήμες που προκάλεσαν αδικαιολόγητο κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θεωρεί ότι η σχετική με τη λειτουργία των σχολείων νομοθεσία ορίζει ότι οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στα σχολεία πέρα από τις ώρες διδασκαλίας μόνο αν τους έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο από το σύλλογο διδασκόντων (Ν. 1566/85) ή με πράξη του/της διευθυντή/τριας του σχολείου, δηλαδή γραπτώς, (Υπουργική Απόφαση Φ353.1/324/105657/Δ1) μέχρι έξι ώρες την ημέρα ή μέχρι 30 ώρες την εβδομάδα.
  
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ
H Πρόεδρος
Λουκοπούλου Μαρία
Ο Γραμματέας
Ψωμακέλης Κλεομένης

 ΥΓ: Δείτε εδώ τη σχετική χθεσινή (12/4) ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

6 σχόλια:

  1. Η τρομοκρατία και η χούντα, σε όλο της το μεγαλείο...

    Μπράβο στους κυρίους του ΔΣ που στηρίζουν την τρικομματικη τρόικα εσωτερικού.
    Ελπίζω το όνειρό τους, να πιουν καφέ με το σύντροφο τους, Στυλιανιδη, να πραγματοποιηθεί, στην επόμενη παρουσίαση βιβλίου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς, ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ του πρώτου σχολίου θεωρεί ότι έπρεπε το ΔΣ να ορθώσει το ανάστημά του καταδικάζοντας την κυβέρνηση που επεξεργάστηκε το δόλιο σχέδιο εκφοβισμού των καθηγητών. Αν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει σχέδιο του υπουργείου (κυβέρνησης) για την δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας!
    Μήπως είσαι εσύ ΑΝΩΝΥΜΕ αυτός που διέσπειρε όλα αυτά τα απίθανα σενάρια και το τελικό αποτέλεσμα δεν σου κάθισε πολύ καλά; Μήπως η αναταραχή που προκλήθηκε δεν πήρε τις διαστάσεις που περίμενες;
    Για να σοβαρευτούμε να αφαιρούνται όλα τα ανώνυμα σχόλια, μαζί και το παρόν, αλλιώς να σταματήσει το blog να υπάρχει υπό την αιγίδα της ΕΛΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός, παντα συμφέρει, τους διευθύνοντες
      ενος συστήματος.
      Οπότε, βγάλε μόνος σου συμπέρασμα, ποιοι τα διαδίδουν και επωφελούνται.

      Οσο για τα σχόλια, οπως έγραψαν και άλλοι, ζητήστε ταυτότητες και πιστοποιητικό
      φρονημάτων, για να ελέγχετε πλήρως τη "δημοκρατία" σας και την έκφραση λόγου.

      Διαγραφή
    2. Θεωρείς ότι δεν ήταν σχέδιο εκφοβισμού; Αν δεν ήταν, όπως εσύ υποστηρίζεις, μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μας εξηγήσεις για ποιό λόγο ο θόρυβος αυτός υπήρξε και σε άλλες Διευθύνσεις τόσο της Δευτεροβάθμιας όσο και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μάλιστα υπήρξαν και διαψεύσεις τόσο της δικής μας ΕΛΜΕ όσο και από άλλες περιοχές αλλά κι ανακοινώσεις από την ΟΛΜΕ κι από τη ΔΟΕ;

      Αν ήταν σχέδιο εκφοβισμού όπως γράφεις αυτού του ενός ενοχλητικού και λασπολόγου ανώνυμου (λασπολόγος χαρακτηρίστηκα εγώ ως ανώνυμος από μέλος του Δ.Σ. και δεν είμαι ο ανώνυμος Νο1 τον οποίον ως ανώνυμος Νο2 εσύ καταγγέλεις) ,πως επεκτάθηκε σε όλη την επικράτεια; Μήπως με τα πουλιά όπως ο ιός των πουλερικών;

      Άντε τώρα και κανένα κλικ στους συνδέσμους να διαβάσεις τις αντιδράσεις από άλλες περιοχές μήπως και καταλάβεις ότι ήταν κάτι περισσότερο από απλές φήμες.

      http://www.diorismos.gr/Dpages/vima/viewarticle.php?vid=2018
      http://www.esos.gr/article/mathites-dhmotiko-eidiseis/doe-paroysia-elegkron-dhmosias-dioikisis

      Όσον αφορά στην ανωνυμία. Τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, που αδελφός καταγγέλει αδελφό, ο μόνος τρόπος που μας έμεινε να συζητάμε είναι αυτή η σχετική ανωνυμία. Μήπως σε ενοχλεί και η περίπτωση στο σχολείο που υπηρετεί ο καθένας μας, μπορούμε ακόμη να μαζευόμαστε περισσότεροι των τριών και να συζητούμε;

      Άλλωστε Δεξιοί, Κεντρώοι και Αριστεροί είστε οι κόκκοι του ίδιου απορρυπαντικού και νερόφουσκες οι επαναστατικές ιδέες σας. Κι αν ενοχλείσαι από αυτό το τσουβάλιασμα και θεωρείς εαυτόν αδέκαστο, το ίδιο αδέκαστο θεωρώ εγώ το δικό μου εαυτό και το ίδιο απόλυτο να θέλεις να μην υπάρχει η ανωνυμία, βλέπεις η καμήλα βλέπει μόνο των άλλων καμηλών τις καμπούρες και πότε τη δική της.

      Γιατί κακά τα ψέμματα ακόμη και το ψευδώνυμο που χρησιμοποιώ ανωνυμία είναι. Και κακά τα ψέμματα όταν ζητάς από τον άλλο τα πραγματικά του στοιχεία όταν εσύ είσαι σε θέση ισχύος, που εικάζω ότι είσαι δίνοντάς σου το έρεισμα να φωναξεις ότι δεν είσαι, τότε δεν έχεις καλό σκοπό.

      Αλλά ακόμη κι αν έχεις καλό σκοπό για ένα να είσαι σίγουρος. Άπαξ και ζητείται και πιστοποιητικό γέννησης για να εκφραζόμαστε εδώ, κανείς δεν θα μπαίνει να γράφει κι ο χώρος αυτός δεν θα είναι τίποτα άλλο από την αποτύπωση της χρόνιας αποτυχημένης πρακτικής που οδήγησε τον κόσμο μακριά από τις γενικές συνελεύσεις, αποστρεφόμενο το συνδικαλισμό και τους εκπροσώπους του. Άλλωστε δεν φαντάζομαι να γράφουν πάνω από πέντε, ακόμη κι ανώνυμα, εδώ. Σε τέτοιο βαθμό απαξίωσης οδήγησαν ιδέες σαν και τη δική σου. Και είναι κρίμα γιατί πάντα μέσα στους κόκκους υπάρχουν και ορισμένοι που δεν ομογενοποιούνται και προσπαθούν για κάτι τις καλύτερο, αλλά δυστυχώς χάνονται.

      Θα δεχόμουν την άρση της ανωνυμίας σε ένα συνδικαλιστικό ιστολόγιο μόνον εάν ίσχυαν τα παρακάτω, τα οποία προσφέρουν τρόπο τινά προστασία κι ασφάλεια σε αυτούς που ζητούν άρση της ανωνυμίας.

      α : Απαγόρευση κομμάτων στο συνδικαλισμό, ένα εναίο ψηφοδέλτιο.
      β : Κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης ότι ο υποψήφιος δεν είναι εγγεγραμμένος σε κανένα κόμμα. Ναι στους πολιτικοποιημένους, όχι στους κομματικοποιημένους.
      γ : Απαγόρευση τρίτης επανεκλογής του ίδιου ατόμου στο Δ.Σ.
      δ : Απαγόρευση στελεχών της εκπαίδευσης (Διευθυντές, Υποδιευθυντές, κλπ) στο Δ.Σ.
      ε : Απαγόρευση σε υποψήφιους που δεν είναι ενεργοί εκπαιδευτικοί τα δυο τελευταία έτη.

      Πως σου φαίνεται η ιδέα; Θα τη στήριζες;

      Διαγραφή
  3. Θα μπορούσε κάποιο από τα μέλη της ΕΛΜΕ, ή καλύτερα το σύνολο των μελών που με εκπροσωπούν να σχολιάσουν το παρακάτω που υπάρχει ανηρτημένο στον ιστότοπο alfavita και συγκεκριμμένα στη διεύθυνση

    http://www.alfavita.gr/arthra/a%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD

    με τίτλο "ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΑΠΟ ΤΟ 2007) " και φέρει τον χαρακτηρισμό "Εξαιρετικά Επείγον" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι μόνο αυτή η υπόθεση που βγήκε στη δημοσιότητα αυτές τις μέρες... Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

    Υπάρχει ψήφισμα της ΕΛΜΕ (τρεις αναρτήσεις πιο κάτω) για το νέο πειθαρχικό το οποίο στάλθηκε και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όσο ισχύει αυτός ο νόμος για "ψύλλου πήδημα", στοχευμένα ή όχι, μπορεί να βρεθεί ο καθένας και η καθεμιά μπλεγμένος/η άσχημα.

    Πως θα αντιδράσουμε σ' αυτό και σε όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε στη ΓΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή