Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ψήφισμα διαμαρτυρίας

Γραφείο 105, 1οςόροφος
Μπρωκούμη 30, 67100 Ξάνθη
Τηλ& Φαξ: 2541028230
Κιν. 6972121615
Κιν. 6972870680
elmexanthis.blogspot.com
Προς: Υπουργείο ΠαιδείαςΒουλευτές Ξάνθης
Κοινοποίηση: ΜΜΕ, Σχολεία Ξάνθης, Σύνδεσμοι σχολείων


Αρ. Πρ. 519

Ξάνθη, 26/4/2013


  
Θέμα:  Ψήφισμα ενάντια στην αύξηση του ωραρίου και την κατάθεση του ΠΔ για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών σε πανελλήνια εμβέλεια

Τη μέρα που κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα, μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση προώθησε νομοσχέδιο για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και κατάθεσε ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών οπουδήποτε σε όλη τη χώρα. Μια σχολική χρονιά όπου, ήδη, έχει προτείνει ΠΔ για την αξιολόγηση–τιμωρία των εκπαιδευτικών, απολύσεις και κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατίας.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας και ΠΡΙΝ ακόμη το νομοσχέδιο ψηφιστεί από τη βουλή η κυβέρνηση ζητά από τα σχολεία να εφαρμόσουν μέχρι την επόμενη Πέμπτη την 2ωρη αύξηση του ωραρίου στον προγραμματισμό τους για την επόμενη σχολική χρονιά δείχνοντας το σεβασμό που τρέφουν για τη βουλή και τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Οι πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν το δημόσιο σχολείο σε συνεχή υποβάθμιση.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προς ψήφιση νομοσχέδιο και τα ΠΔ και να τροποποιήσει το νέο πειθαρχικό δίκαιο.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να καλέσει γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και ΓΣ των προέδρων άμεσα, μέσα στις πρώτες μέρες της εβδομάδας μετά τις διακοπές του Πάσχα με πρόταση για απεργία στις Πανελλήνιες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου