Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών/τριών


Ύστερα από πρόταση συναδέλφων/ισσών προς το ΔΣ της ΕΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Ξάνθης προσκαλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους/τις μαθητές/τριες την Παρασκευή 23/3/2012 στη 1&30 μμ στην κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε όλες και όλοι.

9 σχόλια:

  1. πολυ ατυχης επιλογη η Παρασκευη..δεν θα σας δωσει κανεις σημασια.


    η διαμαρτυρια ειναι την Κυριακη.
    οι ανεργοι-εργαζομενοι-απολυμενοι-φοιτητες-νεολαια θα ειμαστε την Κυριακη, απεναντι απο την εξεδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρόταση των συναδέλφων/ισσών είχε το σκεπτικό να μαζευτούμε όλοι/ες μετά τις σχολικές γιορτές μαζί με τα παιδιά και ενδεχόμενα και τους γονείς.
    Για διαμαρτυρία στη διάρκεια της παρέλασης την Κυριακή δεν υπήρξε συμφωνία στο ΔΣ (εκτός και αν καλεστεί από το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια σημαντική ευκαιρία για την συγκρότηση ενιαίου μετώπου για τα προβλήματα της παιδείας και των σχολείων του μνημονίου. Πως την υποστηρίζετε όμως? Πόσο ενημερωμένοι είναι οι γονείς?Πόσο τα παιδιά? Από ποιον διευθυντή περιμένετε να ενημερώσει τα παιδιά για την συγκέντρωση, στην προσευχή?Ή έστω να αναρτήσει το mail που στείλατε στον πίνακα ανακοινώσεων? Σας λέω εγώ , κανένας.Εδώ ούτε συνάδελφοι θα ενημερωθούν.Ή μήπως περιμένετε απο συναδέλφους να ενημερώσουν τα παιδιά στις τάξεις? Βρείτε τρόπο να ενημερώσετε τα παιδιά και τους γονείς ερχόμενοι στα σχολεία και κάνοντας ανακοινώσεις αυτοπροσώπως, αλλιώς η συγκέντρωση να γίνει καλύτερα στα καφέ της παραλίας. Εκεί θα είναι όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..τι συμφωνία να υπαρξει μεταξυ σας?? ...αφου δεν σας αφηνουν τα κομματα σας..
    εκείνα υποδεικνυουν τις επομενες κινησεις..
    καθίστε την Παρασκευη να ταΐζετε τα περιστερια στην πλατεία..και αγνοήστε την κοινωνία την Κυριακή..μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίλησα για κοινό αγώνα με την κοινωνία. Μίλησα για μεγάλη ευκαιρία αφύπνισης της κοινωνίας για τα τεράστια προβλήματα στα σχολεία. Τι δεν καταλαβαίνεις?
      Αν τώρα εσένα σε τρώει το χέρι σου να πετάξει γιαουρτάκι, μπορείς να ξεκινήσεις από σήμερα. Να μην περιμένεις μέχρι την Κυριακή.

      Διαγραφή
  5. 1η μέρα μετά την ανακοίνωση της συγκέντρωσης.
    Σε κεντρικότατο ,μεγάλο σχολείο , ΚΑΜΜΙΑ ενημέρωση των συναδέλφων και των μαθητων ούτε από την ΕΛΜΕ ούτε από διευθυντή.
    To be continued....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2η μέρα μετά την ανακοίνωση της συγκέντρωσης.
    Ακόμα ΚΑΜΜΙΑ ενημέρωση , απο κανένα....
    To be continued...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία Λουκοπούλου21 Μαρτίου 2012 στις 12:16 μ.μ.

    Όσοι/όσες το ξέρουμε το διαδίδουμε σε γονείς, παιδιά και υπόλοιπο εκπαιδευτικό κόσμο... Αν αποφασίσουμε ότι αξίζει να πετύχει μια κινητοποίηση παίρνουμε την υπόθεση και επάνω μας και χαλάμε τη "σούπα" σε όσους/ες κάνουν ότι την αγνοούν. Δεν περιμένουμε μόνο από το ΔΣ. Εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να γυρίσουμε όλα τα σχολεία σε 5 μέρες ακόμη και αν είχαμε απαλλαγή από τα μαθήματα (που δεν έχουμε)!

    Στάλθηκε σήμερα στα σχολεία υπενθύμιση και πρόσκληση για να μοιραστεί στα παιδιά. Αναζητήστε την και μοιράστε την. Επίσης στάλθηκε υπενθύμιση στον Τύπο με την παράκληση να ανακοινωθεί. Έχουμε επίσης υπόσχεση από κανάλι ότι θα «παίξει» την ανακοίνωση. Αν υπάρχει άλλη πρόταση για την προπαγάνδιση της κινητοποίησης σας παρακαλώ να μας την κάνετε γνωστή.

    Και μια επισήμανση: όταν θεωρούμε ότι το ΔΣ ολιγωρεί το σκουντάμε! Υπενθυμίζω ότι η κινητοποίηση της Παρασκευής είναι πρόταση συναδέλφων/ισσών που έκανε δεκτή ομόφωνα το ΔΣ.

    Θα βρεθούμε λοιπόν στους δρόμους στους κοινούς μας αγώνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω οτι μια 10λεπτη ενημέρωση των συναδέλφων, παρουσία του 15μελούς , στα κεντρικά μεγάλα λύκεια της πόλης , είναι εφικτή από τα μέλη του Δ.Σ. και θα είχε πολύ σημαντικά αποτελέσματα.Θεωρώ οτι είναι στα καθήκοντά σας.Μην καταντήσουμε να κάνουμε online συνδικαλισμό!
      Θετική η δημιουργία πρόσκλησης προς τα παιδιά και τους γονείς η οποία μπορούσε να συνοδευτεί και από μια πρόχειρη αφίσα. Και τέλος , δημοσιοποίηση την Δευτέρα των σχολείων , οι διευθυντές - συνάδελφοι των οποίων "ξέχασαν" να ενημερώσουν. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του!!
      Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.

      Διαγραφή