Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Συμπεράσματα από τη συζήτηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης



Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που είχε προγραμματιστεί για σήμερα από τις ΕΛΜΕ της Περιφέρειας συμμετείχαν πολύ λίγοι/ες συνάδελφοι/ισσες από όλους τους νομούς της περιφέρειας.
Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, αλλά και συνάδελφοι/ισσες που παραβρέθηκαν εκεί, έγιναν δεκτοί από τον περιφερειακό διοικητή εκπαίδευσης (ήμασταν τόσοι/ες πολλοί/ες που χωρούσαμε στο γραφείο του). 
Τέθηκαν στον περιφερειακό διευθυντή μια σειρά από θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς γενικότερα τα οποία δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο υπουργείο. Από τα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια και είναι στην αρμοδιότητά του, ο περιφερειακός Διευθυντής δεσμεύτηκε ότι:
h Δεν θα κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα σχολείο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
h Στην επόμενη σχολική χρονιά 2012-13 δεν θα υπάρξει σε κανένα σχολείο τμήμα με περισσότερους από 25 μαθητές/τριες (εφόσον δεν υπάρχουν κτιριακά προβλήματα)

Από την γενικότερη συζήτηση και ενημέρωση που έγινε στα Δ.Σ. προέκυψε ότι, αν και χρήματα για σχολικά κτίρια υπάρχουν από πρόγραμμα ΕΣΠΑ,   δεν υπάρχει στα χέρια του Περιφερειακού Διευθυντή ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΆ ΜΕΛΈΤΗ έτοιμα που να αφορούν τη κατασκευή σχολικού κτιρίου στο Ν.Ξάνθης ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου