Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση-ενημέρωση της κινητοποίσης


                                                                                     Ξάνθη,   19 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση
            Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι σήμερα, Τετάρτη 19/10/2011 η συγκέντρωση των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν έχουμε την δυνατότητα να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τα ποσοστά της απεργίας στα σχολεία καθώς το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας τελούσε υπό κατάληψη από τους υπαλλήλους της. Οι πληροφορίες μας είναι ότι στα περισσότερα σχολεία του νομού η συμμετοχή στην απεργία ήταν σχεδόν καθολική
Αυτό είναι ένα σημάδι ότι οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της συγκυρίας και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για να μην περάσει το νομοσχέδιο, το οποίο οδηγεί σε κατάρρευση του επιπέδου ζωής των πολιτών αλλά και του ίδιου του οικονομικού οικοδομήματος της χώρας.
           
            Μετά το τέλος της – χωρίς προηγούμενο - πορείας πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, όπως είχε αποφασιστεί στην Κοινή Γενική Συνέλευση Δασκάλων και Καθηγητών στις 17/10. Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβαν από κοινού ο πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος του ΔΣ των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης.
            Ανοίχθηκε κατάλογος ομιλητών και καταγράφηκαν τοποθετήσεις και προτάσεις για την δράση της επόμενης ημέρας Πέμπτη 20/10/2011. Αποφασίστηκαν τα εξής:
  • Να γίνει κατάληψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στις 6:30 πμ
  • Να σταλεί κείμενο στους βουλευτές το οποίο να τους προτρέπει να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο.
  • Να γίνει πορεία από όλους τους εργαζόμενους στις 28 Οκτωβρίου.
  • Η πορεία της Πέμπτης 20/10 να περάσει από την ΔΕΗ με σκοπό να πιέσει ώστε η επιχείρηση να μην κόψει το ρεύμα σε κανέναν εργαζόμενο ή άνεργο ο οποίος δεν μπορεί να πληρώσει τον νέο φόρο ακίνητης περιουσίας
  • Να στηριχθεί η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία καθώς και η δράση αποκλεισμού του εμπορικού κέντρου Flamingo στις 19/10.
  • Η συγκέντρωση θα αρχίσει από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης στις 10:30πμ και θα καταλήξει πάλι στο ίδιο σημείο όπου θα γίνει η 2η Γενική Συνέλευση για να αποφασιστούν οι μελλοντικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην απεργία στις 20 Οκτωβρίου και στην Γενική Λαϊκή Συνέλευση μετά την πορεία.

      Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ξάνθης την Παρασκευή 21/10 στις 18:00 στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου, ώστε να συζητήσουμε την εισήγηση της ΟΛΜΕ για περαιτέρω κινητοποιήσεις του κλάδου.

2 σχόλια:

  1. ολοι οι συναδελφοι, Α/θμιας-Β/θμιας
    στις 28η Οκτωβριου, στο δρομο..

    θα εχουν πολυ θρασος οι δηθεν επισημοι, να στηθουν στην εξεδρα.
    Να μην λειψει κανεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να αναρτηθουν, μαυρες σημαιες, σε ολα τα γυμνασια-λυκεια της πολης της Ξανθης.

    Μπορει να υπαρχει προβλημα με τους διευθυντες/ιες των σχολειων, αλλά ας παρει η ΕΛΜΕ Ξανθης την πρωτοβουλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή