Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Κοινές δράσεις ΕΛΜΕ και Συλλόγου Δασκάλων


ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Ν. ΞΑΝΘΗΣ
ΕΛΜΕ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά της εργαζόμενης πλειοψηφίας, κατά των δημοσίων υπαλλήλων και των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μετά από τη μεθοδική προετοιμασία της κοινής γνώμης με απαξιωτικές και επιθετικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών με την αγαστή υποστήριξη των εξωνημένων ΜΜΕ, η επίθεση παίρνει εξοντωτικά και βάρβαρα χαρακτηριστικά. Η κατάθεση των σχεδίων νόμου για την εργασιακή εφεδρεία, το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και τη νέα φορολογική πολιτική εντείνουν και κορυφώνουν τη λαίλαπα των νέων μέτρων.
Το μισθολόγιο-βαθμολόγιο, η νέα φορομπηχτική πολιτική, η εργασιακή εφεδρεία, επιδιώκουν να θέσουν τους/τις εργαζόμενους/ες στο κοινωνικό περιθώριο, να μας αποβάλλουν από το κοινωνικό γίγνεσθαι, να μας εξαφανίσουν κοινωνικά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, μορφωτικά.

Απέναντι σ’ αυτή την ολοκληρωτική επίθεση απαιτείται άμεση απάντηση από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες. Η απάντηση αυτή πρέπει να είναι ενωτική, μαζική, αποφασιστική, δυναμική!

Τα διοικητικά συμβούλια του Διδασκαλικού συλλόγου και της ΕΛΜΕ Ξάνθης, σ’ αυτή την κρίσιμη κοινωνική και πολιτική συγκυρία που είναι καθοριστική για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, μετά από κοινή συνεδρίαση καταλήξαμε στις εξής αποφάσεις:
¥   Διοργάνωση ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ-ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ το Σάββατο 15/10 στις 11πμ, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης για να εκφράσουμε την απόφασή μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που διαλύει τις ζωές μας. Δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας με καθολική συμμετοχή όλων των μελών των συλλόγων μας, αλλά και κάθε εργαζόμενου/ης, άνεργου/ης, νεολαίου.
¥   Καθολική και αποφασιστική συμμετοχή όλων των μελών των συλλόγων μας στην απεργιακή κινητοποίηση της 19/10 που έχει εξαγγελθεί. Να κλείσουμε όλα τα σχολεία!
¥   Κοινή έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 17/10 για να συζητήσουμε για τη μορφή που θα πάρει ο αγώνας μας και για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.
¥   Πρόσκληση σε όλα τα τοπικά πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συνυπογράψουν αυτή την διακήρυξη και να πάρουν μέρος σε σύσκεψη για το συντονισμό και τη συνέχιση του αγώνα σε τοπικό επίπεδο
¥   Καλούμε όλους του εργαζόμενους στον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ που μας εξοντώνει και μας οδηγεί στην εξαθλίωση.

Όλοι στους δρόμους!
Ανατροπή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ
Να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο (μισθολόγιο, εφεδρεία, φορολογικό)
Να πάρουν πίσω τα βάρβαρα μέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου