Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Καλοκαιρινές Προβολές της ΕΛΜΕ

Και πάλι φέτος οι «Προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» αναγκάζονται, για τεχνικούς λόγους, να ...μετακομίσουν τις Τρίτες. Παραμένουμε πάντα στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. 

Κάθε Τρίτη, στις 9μμ, όλο το καλοκαίρι θα τα λέμε, θα παίρνουμε την ανάσα μας τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες (στον κήπο έχει, συνήθως, δροσιά) και θα απολαμβάνουμε μαζί καλό κινηματογράφο. Για τα βροχερά βράδια, υπάρχει πάντα διαθέσιμη η αίθουσα προβολών του Λαογραφικού Μουσείου.
Οι ταινίες που προβάλλονται το καλοκαίρι είναι κατάλληλες για παιδιά.

Ξεκινάμε αυτήν την Τρίτη 25/6 με παλιά, κλασική, αγγλική, μαύρη κωμωδία. Η ταινία διαρκεί 91'.


-------------------------
Το όνομα των ταινιών που προβάλλονται και πληροφορίες γι' αυτές στέλνονται στα mail που έχουμε.
Όποια/ος θέλει να λαμβάνει πληροφόρηση για τις ταινίες που προβάλλονται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΛΜΕ elmexanthis@gmail.com 



Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Θέατρο αντί για προβολή αυτήν την Πέμπτη 20/6

Αυτή την Πέμπτη, 20/6, πάμε θέατρο. Η θεατρική ομάδα Παράβασις της ΦΕΞ, παρουσιάζει το έργο «Ο Επιθεωρητής έρχεται» του Τζον Πρίσλεϋ, έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 16/6 και θα ξαναπαρουσιαστεί την Πέμπτη 20/6 στις 21:00 στην Καπναποθήκη της ΦΕΞ, Πλάτωνος 27.

Βεντάλια να πάρετε.....

Πρακτικά ΔΣ 17/6

Στο ΔΣ της Δευτέρας 17/6

- συζητήθηκε κείμενο με αφορμή το τέλος της σχολικής χρονιάς

- έγινε προγραμματισμός για εκδηλώσεις στην αρχής της επόμενης σχολικής χρονιας

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Αναβολή της Προβολής της Πέμπτης 13/6

 Επειδή το meteo προβλέπει και για αύριο πολύ  ζέστη και εμείς τις καλοκαιρινές μας προβολές δεν προλάβαμε να τις οργανώσουμε ακόμη, αναβάλλουμε την αυριανή προβολή της Πέμπτης 13/6 που θα γινόταν αναγκαστικά μέσα στο Λαογραφικό Μουσείο.

Θα έχετε πολύ σύντομα νέα μας για τις καλοκαιρινές μας συναντήσεις.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

ΟΛΜΕ: Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων

Μπροστά στο αναμενόμενο νέο κύμα καύσωνα, το οποίο θα χτυπήσει κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες, που ήδη καλούνται μέσα σε πρωτόγονες συνθήκες να λειτουργήσουν, όπως στην περίπτωση των βαθμολογικών κι εξεταστικών κέντρων, θα βρεθούν αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες ικανές να προκαλέσουν θερμοπληξία και άλλα προβλήματα υγείας.
Είναι άμεση ανάγκη, τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας και συνολικά ο κρατικός μηχανισμός να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως είναι η εξασφάλιση κλιματιζόμενων αιθουσών, για να μπορούν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί να ανταποκριθούν στην ούτως ή άλλως επίπονη και απαιτητική δοκιμασία.
Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση, για να αποφύγει τις ευθύνες της και για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία μέτρων και απαραίτητων υποδομών, τα αποδίδει όλα στην κλιματική αλλαγή.
Έτσι και τώρα θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι:
- εκπαιδευτικοί και παιδιά στοιβαγμένοι σε μικρούς χώρους χωρίς κλιματισμό συμμετέχουν σε εξετάσεις,
- βαθμολογικά κι εξεταστικά κέντρα λειτουργούν ομοίως με ελλιπή μέσα,
- έχει παγιωθεί καθεστώς γαλέρας για τους συναδέλφους/ισσες και πενιχρές αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα είναι απαραίτητο:
- να τοποθετηθούν κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες που χρησιμοποιούνται.
- να απαλλαγούν οι συνάδελφοι/ισσες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και να αναβληθούν κάθε είδους εξεταστικές διαδικασίες για όλη τη διάρκεια του ακραίου φαινομένου.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε άμεσες παρεμβάσεις στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης και στους Δήμους για να απαιτήσουν άμεσες λύσεις σε όποια σχολεία υπάρχουν προβλήματα.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα προχωρήσει σε παρέμβαση για αυτά τα ζητήματα στο Υπουργείο Παιδείας!
Δε θα επιτρέψουμε για μια ακόμη φορά στο ΥΠΑΙΘΑ να παίξει με την υγεία όλων μας!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Ένα χρόνο μετά το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου που κόστισε τη ζωή σε 600 ανθρώπους και δύο εβδομάδες μετά την πανηγυρική αθώωση των 9 διασωθέντων, φερόμενων ως διακινητών,  ζητάμε να βρεθούν οι ένοχοι για το ναυάγιο και να αποδοθεί δικαιοσύνη!
Παρασκευή 14/6, στις 7μμ, στην Κεντρική Πλατεία.
 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 06/06/2024 συνάντηση του νέου δημάρχου Ξάνθης κ. Σ. Κοντού με αντιπροσωπεία του Διδασκαλικού Συλλόγου, της Ένωσης Γονέων και της ΕΛΜΕ Ξάνθης. Η ΕΛΜΕ Ξάνθης εκπροσωπήθηκε από την αντιπρόεδρο κ. Βογιατζή Α, τη γραμματέα κ. Βουγιουκλή Κ., την οργανωτική γραμματέα κ. Δαμιανάκη Λ. και το μέλος του ΔΣ κ. Ιμαμίδη Σ.
Τα θέματα που τέθηκαν από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
1) Κτιριακό πρόβλημα: Ζητήθηκε άμεση και επίσημη ενημέρωση για το πολύπαθο κτίριο του 4ου ΓΕΛ , αλλά και για το 8ο Γυμνάσιο. Για το μεν 4ο ΓΕΛ ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα μας αποστείλει έγγραφη ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό, για το δε 8ο Γυμνάσιο ανέφερε ότι δεν υπάρχει στο άμεσο μέλλον προοπτική δημιουργίας νέου κτιρίου, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο οικόπεδο στην περιοχή.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

ΟΛΜΕ: Άθλια και ψευδής η εγκύκλιος του Κατσαρού που διεκδικεί το ρόλο νομοθέτη και δικαστικού!

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ ξεπέρασε κάθε όριο τρομοκρατίας και εκβιασμού κάνοντας λόγο, με εγκύκλιό του, για παράνομες στάσεις εργασίας τόσο της ΟΛΜΕ όσο της ΔΟΕ και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την ατομική αξιολόγηση. Ο στόχος ξεκάθαρος: Να σύρει εκβιαστικά τους εκπαιδευτικούς στην αντιδραστική αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δωρεάν δημόσιου σχολείου.

Δεν έχει ούτε το ρόλο, ούτε την αρμοδιότητα να κρίνει αυτός και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ πότε μια απεργία είναι παράνομη και πότε όχι!

Οι στάσεις εργασίας που έχουν προκηρύξει οι Ομοσπονδίες για την ατομική αξιολόγηση ισχύουν κανονικά. Μέχρι τώρα δεν έχουν προσφύγει καν στα δικαστήρια απέναντι σε αυτές.

Συνεχίζουμε τον αγώνα όλοι οι εκπαιδευτικοί! Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας ακυρώνουμε στην πράξη την «αξιολόγηση»!  αξιολογική διαδικασία  του νόμου 4823/21!

Προβολή Πέμπτης 6/6

Ιστορίες μετανάστευσης αυτήν την Πέμπτη 6/6 στις «Προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ»  με ένα τρυφερό και ταυτόχρονα σκληρό animation.

Στο Λαογραφικό Μουσείο, στις 9μμ. Η ταινία διαρκεί 70'.

-------------------------
Το όνομα των ταινιών που προβάλλονται και πληροφορίες γι' αυτές στέλνονται στα mail που έχουμε.
Όποια/ος θέλει να λαμβάνει πληροφόρηση για τις ταινίες που προβάλλονται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΛΜΕ elmexanthis@gmail.com 
Ακόμη μια ταινία που δεν μπορέσαμε για τεχνικούς λόγους να δούμε

Πρακτικά Δευτέρας 3/6

 Στο ΔΣ της Δευτέρας 3/6:

- συζητήθηκαν θέματα που αφορούν συγκεκριμένα σχολεία

- έγινε προετοιμασία για το συνέδριο

- αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΕΛΜΕ σε πορεία που θα γίνει στις 14/6 για να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη για τα 600 θύματα του ναυαγίου στην Πύλο. Η ΔΑΚΕ εξέφρασε την επιφύλαξή της.