Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Κοινή δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση

Όπως είχαμε ενημερώσει (εδώ), η ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ επικύρωσε ΟΜΟΦΩΝΑ την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ που πρότεινε επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής από την ΟΛΜΕ, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Tο ΔΣ της ΟΛΜΕ, υλοποιώντας την απόφαση της ΓΣ των Προέδρων, κατέθεσε την Τρίτη 12/3 νέο εξώδικο για απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση στο οποίο, άμεσα απάντησε το υπουργείο παιδείας δείχνοντας, για μία ακόμα φορά, την αδιαλλαξία του,  σέρνοντας τον κλάδο και πάλι στα δικαστήρια. Η εκδίκαση ορίστηκε για την Παρασκευή 15/3. Μέχρι να υπάρξει απαγορευτική απόφαση του δικαστηρίου και να επιδοθεί η απεργία αποχή θεωρείται νόμιμη και άρα καλύπτει τις/τους  συναδέλφισσες και τους συναδέλφους. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν κανονικά οι στάσεις εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ για όλον τον Μάρτιο, που καλύπτουν από την παρακολούθηση του μαθήματος από τους αξιολογητές.
Ακολουθεί η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή η οποία κοινή για όλα τα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων και των ΠΠΣ, και μπορεί να κατατίθεται στο πρωτόκολλο από την Τρίτη 19/3, εφόσον δεν έχει επιδοθεί μέχρι τότε απαγορευτική απόφαση από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ των προέδρων θα ακολουθήσει νέα ΓΣ για τη συνέχιση του αγώνα.

------------

ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ, από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τους νόμους 4692/20 και 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

Οι εκπαιδευτικοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου