Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης για το επίδομα παραμεθορίου

Ποιος ο λόγος για την επιλεκτική αύξηση επιδόματος;

Την προεκλογική «αισιοδοξία» περί ουσιαστικής οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση, ακολούθησε, δυστυχώς, η διάψευση με την κατάθεση και την ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου τον περασμένο Ιούλιο όπου οι λιγοστές αυξήσεις που προβλέπονται σε καμία περίπτωση δεν αποκαθιστούν τις τεράστιες απώλειες τόσο λόγω της περικοπής κατά 40% το 2011 όσο και λόγω του καλπάζοντος πληθωρισμού των τελευταίων χρόνων.
Επιπροσθέτως, ο νέος νόμος 5045/ 2023 με θέμα: 
«Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας. Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις» όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στα δίκαια αιτήματα των συλλόγων μας για μία αξιοπρεπή μισθολογική αναβάθμιση μας αλλά προέβλεψε και μια «επιλεκτική» αύξηση κατά 30% ( από 100 σε 130 ευρώ ) του επιδόματος παραμεθορίου μόνο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος άλλα όχι για τους εκπαιδευτικούς που είναι και αυτοί δικαιούχοι του ίδιου επιδόματος.
Ως ΕΛΜΕ ΞΑΝΘΗΣ, που τα μέλη της είναι όλα δικαιούχοι του επιδόματος παραμεθορίου, καταγγέλλουμε την προφανή αυτή αδικία και ταυτόχρονα διεκδικούμε την ίδια αύξηση του επιδόματος μιας και ο νομοθέτης οφείλει να συμπεριλάβει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που υπηρετούν στην παραμεθόριο καθώς εργάζονται και διαβιώνουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Κάθε άλλη περίπτωση, συνιστά αθέμιτη διάκριση εις βάρος όλων των άλλων δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου