Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ Ξάνθης: Περί εισαγωγικής επιμόρφωσης ξανά...

Δεν έχουν τέλος οι αρνητικές εκπλήξεις από το Υπουργείο Παιδείας και τον εποπτευόμενο φορέα του, το ΙΕΠ. Μόλις πριν λίγες μέρες το ΙΕΠ απέστειλε mail σε χιλιάδες νεοδιόριστες/ους (με 5, 10 και 15 έτη προϋπηρεσίας!!) προκειμένου να τους ενημερώσει για την έναρξη του προγράμματος επιμόρφωσης. Με έκπληξη διαπίστωσαν οι ενδιαφερόμενες/οι ότι οι όροι διεξαγωγής περιλαμβάνουν 9 τηλε-συνεδριάσεις 2 και 3 ωρών εκτός ωραρίου και μάλιστα ακόμα και σε μέρες επίσημων αργιών και διακοπών του σχολείου (Καθαρά Δευτέρα, Μ. Εβδομάδα, εβδομάδα διακαινησίμου). Επίσης, ζητείται από τους επιμορφούμενες/ους η παρουσίαση εβδομαδιαίων εργασιών καθώς και δύο εκτενών εργασιών στο τέλος.
Οι αρνητικές εκπλήξεις, όμως, δε σταματούν εκεί. Ανατρέχοντας στο υλικό της επιμόρφωσης διαπιστώνουμε την ύπαρξη ερωτήσεων για «προβληματικούς μαθητές»(!!) και για σχολεία «καταυλισμούς στιγματισμένων»(!!). Αυτό δε συνιστά απλά ένα άκρως προχειρογραμμένο υλικό από το ΙΕΠ, αλλά ένα απόλυτο οπισθοδρομικό, αναχρονιστικό αλλά και επικίνδυνο περιεχόμενο.
 - Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τακτική του ΙΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας που δε σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα καθώς και τον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό των εκπαιδευτικών.
- Ζητάμε τη διεξαγωγή της επιμόρφωσης εντός ωραρίου στην αρχή ή στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που αυτή γίνει εκτός ωραρίου, αυτό να συμβαίνει κατόπιν συναίνεσης του ενδιαφερόμενου και με την καταβολή της ανάλογης υπερωριακής αποζημίωσης.
-
Ζητάμε η επιμόρφωση να πραγματοποιείται δια ζώσης σε συνεργαζόμενα πανεπιστημιακά τμήματα με παράλληλη απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.
- Απαιτούμε το υλικό επιμόρφωσης να σέβεται στις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές και τη νοημοσύνη των επιμορφούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου