Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Ψήφισμα συμπαράστασης του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ σε συνάδελφο της Πρωτοβάθμιας

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης συνυπογράφει το ψήφισμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ενάντια στη μήνυση και την ΕΔΕ κατά του συναδέλφου και Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Χατζηθεοδώρου:
--------------
Η Δημοτική αρχή Ξάνθης υπέβαλλε μήνυση στον εκπαιδευτικό και Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Χατζηθεοδώρου, με μοναδικό σκοπό τη μη ενασχόληση των Δημοσίων Υπαλλήλων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον εκφοβισμό τους. Μετά την μήνυση της Δημοτικής Αρχής, η Υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, διέταξε ΕΔΕ εις βάρος του συναδέλφου.
Είναι εμφανές το γεγονός ότι τέτοιες ενέργειες είναι πλήρως αντιληπτές και αποσκοπούν στον εκφοβισμό και τον προορισμό των Δημοσίων Υπαλλήλων, να ενασχοληθούν με τα «κοινά», να έχουν δικαίωμα λόγου, να εκπροσωπούν τους συναδέλφους και να συμμετέχουν σε κάθε διαδικασία «εκλέγειν - εκλέγεσθαι».
Θεωρούμε ξεκάθαρο τέτοιου είδους διαφορές, λύνονται μόνο με διάλογο εντός του Δημοτικού συμβουλίου. Θέλοντας, όμως, να εξοντώσουν και να κάνουν να σωπάσει ο πολιτικός αντίπαλος κατέθεσαν μήνυση εναντίον του.
Αιτούμαστε την άμεση απόσυρση της μήνυσης από τη Δημοτική Αρχή και την εκ νέου ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα εκφράζει τη στήριξή της στο πρόσωπο του συναδέλφου Γιώργου Χατζηθεοδώρου.
Υ.Γ. : Ζητάμε η παραπάνω επιστολή να εισαχθεί ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξανθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου