Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης

Το Σάββατο 17/9 στην Αθήνα, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη δολοφονικής επίθεσης των δυνάμεων καταστολής. Ήδη από την αρχή ΜΑΤ περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους/ες για να εμποδίσουν την πορεία να πραγματοποιηθεί. Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι βγήκαν στο δρόμο τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στην πορεία με χημικά, ξύλο και αύρες τραυματίζοντας σοβαρά συναδέλφους και συναδέλφισσες μας. Ταυτόχρονα στην Αθηνά, εδώ και μέρες ΟΠΠΙ και ΜΑΤ περικυκλώνουν τις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ.
Όλο αυτά συμβαίνουν ενώ ΜΑΤ κατακλύζουν το ΑΠΘ, ρίχνουν χημικά και ξύλο ενώ προχωράνε και σε συλλήψεις φοιτητών/τριών. Αποκορύφωμα αποτελεί το όργιο καταστολής που εξαπέλυσαν την ώρα που πραγματοποιούνταν φεστιβάλ και συναυλία εντός του ΑΠΘ. Υπήρχαν μαζεμένοι χιλιάδες άνθρωποι που βγήκαν ένα βράδυ να διασκεδάσουν… αλλά βρέθηκαν στο λάθος μέρος, στο «αστυνομοκρατούμενο» ΑΠΘ! Ήταν φοιτητές εργαζόμενοι, μωρά-παιδιά, ηλικιωμένοι. Από την απρόκλητη ρίψη δακρυγόνων των ΜΑΤ θα μπορούσαμε να θρηνούμε θύματα! Μετά το χτύπημα στην συναυλία οι φοιτητές δείξαν αντανακλαστικά κι ακολούθησε αυθόρμητη διαδήλωση στην Εγνατία, την οποία κυνήγησε η αστυνομία, συνοδευόμενη από αύρα (κανόνι νερού) που δεν είχε ξαναχρησιμοποιηθεί ποτέ απέναντι σε διαδηλωτές στην Θεσσαλονίκη.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει το μέτρο της ΟΠΠΙ, ξεκινώντας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η επικινδυνότητά και οι προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας, του Υπουργείου, αλλά και του ίδιου του Παπαϊωάννου είναι πιο ξεκάθαρες από ποτέ.
Είμαστε αντιμέτωποι/ες με μια προσπάθεια πραγματικού περιορισμού της δυνατότητας δημοκρατικής πολιτικής δράσης και συλλογικής διεκδίκησης ευρύτερων λαϊκών μαζών. Η εντεινόμενη καταστολή στις κινητοποιήσεις και η καταπάτηση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων το κάνουν ξεκάθαρο. Όποιος/α/ο αντιστέκεται στην κοινωνική εξαθλίωση, την επισφάλεια, και το τσάκισμα των προσδοκιών για ένα καλύτερο αύριο της νεολαίας τότε η αστυνομία θα είναι εκεί για να τον καταστείλει, να μην τον αφήσει να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει όσα του αξίζουν! Αναγνωρίζουμε ότι η ΟΠΠΙ έρχεται να περιφρουρήσει την εφαρμογή των νόμων Κεραμέως και την διάλυση των δικαιωμάτων μας. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι πραγματικός στόχος δεν είναι η προστασία των φοιτητών αλλά η θωράκιση ενός πανεπιστημίου που θα λειτουργεί με όλο και εντονότερα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που θα γίνεται όλο και πιο ξένο προς τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών.
Δεν ανεχόμαστε την καθημερινή παρουσία των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και σε κανένα ίδρυμα και εναντιωνόμαστε στην εγκατάσταση της ΟΠΠΙ! Κόντρα στις αλλεπάλληλες κυβερνητικές επιθέσεις, θα δείξουμε ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω. Δεν θα ανεχτούμε την βία και την καταστολή, στους δρόμους, στις σχολές μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις σχολές μας ως άσυλο αγώνων και ελευθεριών. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απάντηση μας στους δρόμους!

Καταδικάζουμε την οργανωμένη και βίαιη επίθεση της αστυνομίας στην προγραμματισμένη κινητοποίηση των φοιτητικών μας συλλόγων!
• ‘Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία – Όχι στην ΟΠΠΙ
• Κάτω οι νόμοι Κεραμέως
• Κάτω η κρατική τρομοκρατία
• Πορεία-συγκέντρωση στα Προκάτ Τρίτη 27/9 στις 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου