Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Λειτουργία κατασκήνωσης για εκπαιδευτικούς μέλη της Ο.Λ.Μ.Ε. στο Ζούμπερι του Δήμου Μαραθώνα

Θα λειτουργήσει και φέτος για τις/τους εκπαιδευτικούς μέλη της Ο.Λ.Μ.Ε., της Δ.Ο.Ε, και των δυο Ομοσπονδιών των Διοικητικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας η κατασκήνωση στην περιοχή Ζούμπερι του Δήμου Μαραθώνα.

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του site της ΟΛΜΕ www.olme.gr

Τα καταλύματα της κατασκήνωσης είναι ένα σύνολο ανεξάρτητων κλιματιζόμενων οικίσκων δυναμικότητας από 2 έως 4 κλινών, με ψυγείο, WC, ντουλάπα, τραπέζι και καρέκλες  όπου θα φιλοξενηθούν οι εκπαιδευτικοί με τις οικογένειές  τους.

Τα οικήματα δεν διαθέτουν κουζίνα  και  απαγορεύεται αυστηρώς η παρασκευή φαγητού με τη χρήση υγραερίου (γκαζάκια και φιάλες). Επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρικών συσκευών για παρασκευή πρόχειρου φαγητού π.χ. τοστιέρα. Σε κοινόχρηστο χώρο υπάρχει επαρκής αριθμός  ηλεκτρικών κουζινών και πλυντηρίων. Σας εφιστούμε την προσοχή ότι την ευθύνη του κάθε οικίσκου και ό,τι συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν την έχει ο/η συνάδελφος που τον χρεώνεται και που θα διαμένει εκεί με τους οικείους του. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα κατοικίδια απαγορεύονται αυστηρά.

  1. Τον χάρτη για να πάτε εκεί μπορείτε να τον βρείτε εδώ
  2. Επειδή πολλές/οί συνάδελφισσες/οι ρωτούν, διευκρινίζουμε ότι εκτός από την παραλία, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από τις εγκαταστάσεις και είναι προσβάσιμη με τα πόδια, δεν υπάρχουν άλλες υποδομές στην κατασκήνωση, όπως π.χ. πισίνα, εστιατόριο ή super market. Αυτά υπάρχουν στα πέριξ σε μικρή απόσταση όπως φαίνεται και από τον παραπάνω χάρτη και είναι προσβάσιμα με αυτοκίνητο ή με τα πόδια.
  3. Τέλος διευκρινίζουμε, ότι δεν υπάρχει δικαίωμα πρόσβασης των εκπαιδευτικών σε κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις άλλων Υπουργείων (π.χ. Άμυνας, κ.λπ.) που είναι στη γύρω περιοχή.

Η διάρκεια της παραμονής για κάθε κατασκηνωτική περίοδο ορίζεται σε δυο εβδομάδες.

Εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης σχετικά με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών (απόφαση για παραχώρηση των κατασκηνώσεων μετά την έγκριση των τεχνικών υπηρεσιών, απόφαση για τη συγκρότηση του ΔΣ των κατασκηνώσεων), αλλά και του Συνεδρίου του κλάδου μας που συνέπεσε τη χρονική περίοδο από 1 έως 5/7/2022, η 1η κατασκηνωτική περίοδος για τις/τους συναδέλφισσες/ους μας ορίζεται από τις 25 Ιουλίου.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι:

Α. Για τις/τους κατασκηνώτριες/τές:

  1. 25 Ιουλίου με αναχώρηση 7 Αυγούστου 2022 (μεσημέρι)
  2. 8 Αυγούστου με αναχώρηση 21 Αυγούστου 2022 (μεσημέρι)
  3. 22 Αυγούστου με αναχώρηση 4 Σεπτεμβρίου 2022 (μεσημέρι)
  4. 5 Σεπτεμβρίου με αναχώρηση 15 Σεπτεμβρίου 2022 (μεσημέρι)

 Β. Για τις Ομάδες Λειτουργίας:

  1. 24 Ιουλίου (μεσημέρι) με αναχώρηση 7 Αυγούστου 2022 (μεσημέρι)
  2. 7 Αυγούστου (μεσημέρι) με αναχώρηση 21 Αυγούστου 2022 (μεσημέρι)
  3. 21 Αυγούστου (μεσημέρι) με αναχώρηση 4 Σεπτεμβρίου 2022 (μεσημέρι)
  4. 4 Σεπτεμβρίου (μεσημέρι) με αναχώρηση 15 Σεπτεμβρίου 2022 (μεσημέρι)

 Το κόστος διαμονής για κάθε κατασκηνωτική  περίοδο είναι 20,00 ευρώ ανά οικίσκο το οποίο θα καταβληθεί κατά την ημέρα της άφιξης στις Ομάδες Λειτουργίας της ΟΛΜΕ που θα βρίσκονται στο αρχηγείο της κατασκήνωσης.

Οι δικαιούχοι και οι φιλοξενούμενοι για να συμμετέχουν θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την άφιξή τους εκτυπωμένο αρνητικό rapid test ή μοριακό τεστ αναρτημένο στην πλατφόρμα, το αργότερο έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση τους. Εξαιρούνται τα βρέφη.

Σε περίπτωση νόσησης κατά τη διάρκεια της διαμονής, πρέπει να ενημερώνεται άμεσα το προσωπικό της κατασκήνωσης και να αποχωρούν όσοι νοσούν. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους.

Α) Για τους κατασκηνωτές

Όσες/οι συνάδελφισσες/οι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μόνο ως κατασκηνωτές, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που ακολουθεί στο τέλος του Ενημερωτικού. Το Ενημερωτικό και η αίτηση έχουν αναρτηθεί στο site της ΟΛΜΕ (www.olme.gr) με τίτλο: «Αίτηση συμμετοχής για τις κατασκηνώσεις Ζούμπερι 2022 (κατασκηνωτές)» στην οποία πρέπει να δηλώσετε:

1) την περίοδο διαμονής που σας ενδιαφέρει

2) τον αριθμό των ατόμων της οικογένειάς σας και τα λοιπά στοιχεία που ζητούνται στην ηλεκτρονική αίτηση.

Β) Για τις Ομάδες Λειτουργίας

Επειδή το Υπουργείο Παιδείας παραχωρεί μόνο τους οικίσκους και η ευθύνη καθαριότητας των οικίσκων και των κοινόχρηστων χώρων επιβαρύνουν τους χρήστες και για να υπάρξει η δυνατότητα ομαλής λειτουργίας των κατασκηνώσεων είναι απαραίτητο να προγραμματιστούν  μια σειρά από ενέργειες. Μία από αυτές είναι και η στελέχωση των Ομάδων Λειτουργίας των κατασκηνώσεων ανά κατασκηνωτική περίοδο. Οι Ομάδες θα έχουν ως έργο τους την ευθύνη της καθημερινής λειτουργίας  των κατασκηνώσεων (επιτήρηση – επίβλεψη χώρων, καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, φύλαξη εισόδων, τήρηση κανόνων λειτουργίας, ευθύνη πυρασφάλειας, δραστηριότητες πολιτιστικές και αθλητικές, κλπ.)

Από τη στιγμή που στις κατασκηνώσεις θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, μέλη της ΟΛΜΕ είναι αυτονόητο ότι μέλη μας θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις παραπάνω Ομάδες. Οι συμμετέχοντες στις Ομάδες Λειτουργίας θα δικαιούνται για όλο το διάστημα της υπηρεσίας τους οικίσκο.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση. Το Ενημερωτικό και η αίτηση που θα ακολουθεί θα αναρτηθούν στο site της ΟΛΜΕ (www.olme.gr), με τίτλο «Αίτηση συμμετοχής για τις κατασκηνώσεις Ζούμπερι 2022 (Ομάδες Λειτουργίας), στην οποία πρέπει να δηλώσετε:

1) την περίοδο διαμονής που σας ενδιαφέρει για να πλαισιώσετε τις Ομάδες Λειτουργίας

2) τον αριθμό των ατόμων της οικογένειάς σας και τα λοιπά στοιχεία που ζητούνται στην ηλεκτρονική αίτηση.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις 6/7/2022 έως και τις 14/7/2022 στις 13.00 αυστηρά. Στην ηλεκτρονική αίτηση ο κάθε συνάδελφος επιλέγει ΜΙΑ κατασκηνωτική περίοδο από τις τέσσερις. Αφού υποβάλετε την αίτησή σας, αυτοματοποιημενο μήνυμα θα σας ενημερώνει ότι: «Η αίτησή σας έχει υποβληθεί».

Αιτήσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία 14/7/2022 στις 13.00 δεν θα γίνουν δεκτές.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνάδελφοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, που έχουν καταβάλλει στις ΕΛΜΕ, όπου ανήκουν, τη συνδρομή τους για το συνδικαλιστικό έτος 2021-2022. Σε περίπτωση που και οι δύο γονείς υπηρετούν στην Δ.Ε. την αίτηση την συμπληρώνει μόνο ο ένας. Εφόσον κατά τη διαδικασία ελέγχου διαπιστωθεί πως και οι δύο γονείς έχουν υποβάλλει αίτηση, ισχύει μόνο η μία και η δεύτερη διαγράφεται.

Προσοχή κάθε μέλος με την οικογένεια του δικαιούται ΕΝΑΝ οικίσκο. Δεύτερος οικίσκος επιτρέπεται αυστηρά και μόνο σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Οι συνάδελφοι, εφόσον κληρωθούν, κατά την άφιξη στο χώρο των καταλυμάτων οφείλουν να προσκομίσουν: α) την αστυνομική τους ταυτότητα, β) εκτυπωμένο αρνητικό rapid test ή μοριακό τεστ αναρτημένο στην πλατφόρμα, το αργότερο έως και 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους γ) την Κάρτα Μέλους ή βεβαίωση της ΕΛΜΕ της οποίας είναι οικονομικά τακτοποιημένα μέλη ή στην περίπτωση που η παρακράτηση γίνεται μέσω ΕΑΠ τη βεβαίωση αποδοχών, όπου φαίνεται η κράτηση υπέρ ΟΛΜΕ (οικονομικά τακτοποιημένοι για το 2021-2022). Μία από τις παραπάνω βεβαιώσεις θα την επισυνάψετε, παράλληλα, και ηλεκτρονικά με την αίτησή σας, δ) καταβολή του ποσού των 20 ευρώ/οικίσκο την ημέρα άφιξης στις Ομάδες Λειτουργίας της ΟΛΜΕ που θα βρίσκονται στο αρχηγείο της κατασκήνωσης.

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να φέρετε μαζί σας κλινοσκεπάσματα και διάφορα είδη καθαρισμού (κουβά, σφουγγαρίστρα, σκούπα, υγρά καθαρισμού, με εξαίρεση τη χλωρίνη, κ.α.) απαραίτητα για τον καθαρισμό του οικίσκου σας καθώς και μαγειρικά σκεύη και είδη εστίασης.

Τέλος,  σας ενημερώνουμε ότι οι ανεξάρτητοι οικίσκοι  βρίσκονται στην παραλία Ζούμπερι, Αγίου Ανδρέα, δίπλα στην αμμώδη φυσική παραλία εντός πευκοδάσους υψηλού κάλλους. Οι εγκαταστάσεις είναι περιφραγμένες και διαθέτουν χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.

Παρακαλούμε  τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ  όπως ενημερώσουν  τα  μέλη τους –συναδέλφους που ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν σε κάποια από τις παραπάνω χρονικές περιόδους, να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση.

Στην περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερόμενων συναδέλφων υπερβαίνει τον αριθμό των οικίσκων που βρίσκονται στη διάθεση της Ομοσπονδίας, θα γίνει κλήρωση.

Τα ονόματα των κληρωθέντων προβλέπεται να ανακοινωθούν στο site της ΟΛΜΕ μέχρι την Πέμπτη 21/7/2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου