Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Έγγραφο προς ΣΣΠΑΕ σχετικά με τον εσπευσμένο χαρακτηρισμό του 1ου ΕΠΑΛ ως Προτύπου

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Σ.Σ.Π.Α.Ε., μετά από εντολή του υπουργείου και παρά το γεγονός ότι δεν είχε ακόμη στα χέρια του τον Εκπαιδευτικό Οδηγό (δημοσιεύτηκε σήμερα 26/5) προχώρησε σε θετική εισήγηση προς το Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Σ.Ε.Ε.Κ.). Επειδή ο θεσμός των Σ.Σ.Π.Α.Ε. είναι καινούργιος και θα είναι κυρίαρχο όργανο σε περιφερειακό επίπεδο που θα καθορίζει τη λειτουργία συνολικά όλων των δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης, θεωρούμε ότι δε θα έπρεπε οι πρώτες αποφάσεις που θα πάρει θα έχουν σκοτεινά σημεία. Με αυτό το σκεπτικό:

- Ζητάμε να μας γνωστοποιήσετε τα πρακτικά της συνεδρίασης στην οποία αποφασίστηκε η εν λόγω εισήγηση

- Ρωτάμε γιατί προχωρήσατε εσπευσμένα σε θετική εισήγηση χαρακτηρισμού του 1ου ΕΠΑΛ σε Πρότυπο χωρίς διερεύνηση του ζητήματος και χωρίς να έχει εκδοθεί Εκπαιδευτικός Οδηγός;

-Επίσης ρωτάμε αν είχαν πληροφορηθεί τα μέλη του Σ.Σ.Π.Α.Ε την εκφρασμένη αντίθετη άποψη των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων & Κηδεμόνων και αν ναι, γιατί δεν ελήφθη υπόψη.

3 σχόλια:

  1. Με συγκλονίζει το ότι δεν υπάρχουν σχόλια, το ότι η alfavita έθαψε την είδηση στην 5η σελίδα και δεν εμφανίζεται στο μπροστινό φύλλο ως 'τελευταίο νέο', το ότι κανείς δεν αντιδρά και τίποτα δεν έγινε γνωστό στην Ξάνθη πριν την εισήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακομα και τωρα δεν βλεπουμε την ΕΛΜΕ (εκτος απο καποιες παραταξεις μεμονωμενα) να εχει διατυπωσει ξεκαθαρα αρνητικη σταση στη δημιουργια προτυπων. Κρυβεται πισω απο την σταση του συλλογου και των συναδελφων.
    Μαλλον καποιοι εκει μεσα συμφωνουν σιωπηλα και περιμενουν τις αποφασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα υπομνήματα εκπαιδευτικών και συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, που εντέχνως και παράτυπα ο πρόερδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος, δεν ανάγνωσαν ως όφειλαν αλλά ψεύδονταν ότι δεν κατατέθηκε τίποτα, εσείς θα τα ανεβάσετε; Ή μήπως η ΔΑΚΕ και θέλει ειδική πρόσκληση και πάλι; Τι είδους κωλυσιεργία είναι αυτή απο τη συνδικαλιστική οργάνωση; Μήπως τελικά το προεδρείο εκτελεί επιταγές της κυβέρνησης και των τοποθετημένων από αυτή στελεχών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή