Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ σχετικά με την επάρκεια των self-test για τα ΣΔΕ

Μας καταγγέλθηκε από τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που υπηρετούν στα ΣΔΕ ότι αυτά ανοίγουν σήμερα, 17/5, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η επάρκεια των self-test αφού ουσιαστικά δεν απαιτείται, όπως σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία, η παρουσίαση αρνητικού αποτελέσματος με το άνοιγμα του σχολείου. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Για την εβδομάδα από 17 έως 23 Μαΐου 2021, ο διαγνωστικός έλεγχος δύναται να διενεργηθεί εντός του χρονικού διαστήματος από 17 έως 23 Μαΐου 2021 (αριθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.30330/15-05-2021 κ.υ.α.-Β ́2017)».

Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι δεν είναι ξεκάθαρο το δικαίωμα των ωρομίσθιων που υπηρετούν στα ΣΔΕ στα δωρεάν self-test αφού σε άλλες περιοχές τα προμηθεύονται δωρεάν ενώ σε άλλες πρέπει να τα αγοράσουν.

Το έργο που επιτελούν τα ΣΔΕ είναι εξαιρετικά σημαντικό και οι ενήλικες μαθήτριες και μαθητές τους ανυπομονούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης τα μαθήματά τους πολλές φορές συνωστιζόμενες/οι σε ΜΜΜ (όπως στην ορεινή Ξάνθη).

Ζητάμε από την πολιτεία και από κάθε αρμόδιο φορέα να εξασφαλίσει την υγεία των συναδελφισσών και των συναδέλφων μας και των μαθητριών/μαθητών μας και να φροντίσει να βρεθούν δωρεάν self-test ΑΜΕΣΑ και για αυτά τα σχολεία ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους με ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου