Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα ΕΚΦΕ

Η ΟΛΜΕ ως γνωστόν ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να μπούνε ο εκπαιδευτικοί σε προτεραιότητα στους εμβολιασμούς για τον COVID19,  αίτημα που αναγνωρίζεται ως απολύτως λογικό στη διεθνή κοινότητα και στη χώρα μας.

Το αίτημα έγινε δεκτό και από την επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας και από την Υπουργό Παιδείας.

Παρ’ όλα αυτά οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών που έχουν πραγματοποιηθεί είναι ένα μικρό ποσοστό, αφού μόνο εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών στα Ειδικά Σχολεία, ξεκίνησαν να εμβολιάζονται κι αυτά με καθυστέρηση. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ακολουθούν τις άλλες ηλικιακές ομάδες.

Μετά από τις έντονες πιέσεις της ΟΛΜΕ η Υπουργός Παιδείας προχώρησε σε ρύθμιση ώστε οι εκπαιδευτικοί, κατά ηλικιακή σειρά, να εμβολιάζονται, χρησιμοποιώντας οι αρμόδιες υπηρεσίες τα εμβόλια τα οποία έχουν προγραμματισθεί καθημερινά και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για λόγους μη προσέλευσης όσων είχαν δηλώσει.

Παρ’ όλο που αυτά είναι ένα μικρό ποσοστό μπορούν να συμβάλλουν, έστω κατά λίγο, στη λύση του προβλήματος, αν και φυσικά η προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, παραμένει κύριο αίτημα της ΟΛΜΕ.

Παρατηρήθηκε επίσης το γεγονός να αποκλείονται οι εκπαιδευτικοί των ΕΚΦΕ από τις πλατφόρμες δήλωσης για εμβολιασμό στην προαναφερθείσα περίπτωση.

Επειδή και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ΕΚΦΕ έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους μαθητές, απαιτούμε την άμεση ανάκληση των αποφάσεων από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό των υπευθύνων ΕΚΦΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου