Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Διεκδικούμε την ίδρυση συμβουλευτικού κέντρου υποστήριξης των γυναικών στον Δήμο Ξάνθης

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης συνυπογράφει το αίτημα προς τον Δήμο Ξάνθης της κίνησης πολιτών «Είμαστε μαζί, έχουμε φωνή» για την ίδρυση συμβουλευτικού κέντρου υποστήριξης των γυναικών.

Ο Δήμος Ξάνθης είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους της Ελλάδας που δεν διαθέτει συμβουλευτικό κέντρο υποστήριξης των γυναικών.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν πως στον 21ο αιώνα στις χώρες του δυτικού κόσμου δεν υπάρχουν ανισότητες με γνώμονα το φύλο, η πραγματικότητα έχει άλλη γνώμη. Η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική παρενόχληση-κακοποίηση, η αμφισβήτηση της αυτοδιάθεσης, οι γυναικοκτονίες αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητας για πολλές γυναίκες. Μέσα στην υγειονομική κρίση αυξήθηκαν κατακόρυφα τα περιστατικά τόσο έμφυλης όσο και ενδοοικογενειακής βίας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το αίτημα μας είναι πιο καίριο από ποτέ.

Η έμφυλη βία δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων και πολιτισμών και όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την πραγματική ισότητα. Απαιτούμε και διεκδικούμε, κάθε γυναίκα που ζει στην Ξάνθη, να αισθάνεται ασφάλεια και να γνωρίζει πως μπορεί να βρει καταφύγιο όταν βιώνει οικογενειακή, εργασιακή και κοινωνική βία. Καμιά μας δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτη και μόνη.

1 σχόλιο:

  1. Τι θα γίνει επιτέλους, θα βγάλετε ανακοίνωση για παραιτηθούν οι ψευτοαιρετοί. Τον Τερζόγλου και τον Παπαδόπουλο θα τους αφήσετε στο απυρόβλητο. Να παραιτηθούν άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή