Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ανακοίνωση ΟΛΜΕ σχετικά με τις συνεδριάσεις ΠΥΣΔΕ

Λίγες ημέρες μετά τη ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου (ν. 4629/2020) το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τις επιθέσεις του σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, καταπατώντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριων και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίστηκαν τα νέα ωρολόγια πρόγραμμα των μαθημάτων των Α’, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων.

Η απόφαση αυτή όχι μόνο φέρει σαρωτικές αλλαγές στο περιεχόμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και απειλεί κλάδους με διαθεσιμότητα, αλλά ανατρέπει και ολόκληρο τον προγραμματισμό των υπηρεσιακών μεταβολών (οργανικές τοποθετήσεις, βελτιώσεις κλπ), οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί σε πολλά ΠΥΣΔΕ.

 Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοσθούν τα διαφαινόμενα σχέδια του ΥΠΑΙΘ που θέλουν να επιβάλουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια να συνεδριάσουν ξανά, ακυρώνοντας τις έως τώρα διαδικασίες και κρίνοντας  εκ νέου τις  υπηρεσιακές μεταβολές με βάση τα νέα ωρολόγια προγράμματα και τις αλλαγές που προκύπτουν από τον νόμο Ν. 4692/2020 καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου