Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Συλλαλητήριο 19/5, ενάντια σε κάμερες και νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης και ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης σε ανταπόκριση σχετικού καλέσματος των αντίστοιχων Β/θμιων οργάνων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 19/5, στις 1μμ, στην Κεντρική Πλατεία.
Για τη διευκόλυνση των συναδελφισσών/ων η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για τις ώρες 11πμ-2μμ.
----------------
Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:
Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου ,τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας  πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία αποφάσισε το άνοιγμα όλων  των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Απαιτούμε να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό

Καλούμε τα Δ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. να προκηρύξουν 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11 έως 2 μ.μ.) με στόχο τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και την έκφραση της πλήρους αντίθεσής τους στην υπουργική απόφαση (ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία)

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καλούν όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τρίτη 19 Μαΐου στη 1μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου