Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Παράτυπες μεταγραφές

Τα σχολεία της Ξάνθης αντιμετωπίζουν για ακόμη μια χρονιά το πρόβλημα των παράτυπων μεταγραφών. 

Οι γονείς, έχοντας την αντίληψη των σχολείων δύο κατηγοριών,  μετέρχονται όλων των θεμιτών και αθέμιτων μέσων, προκειμένου να πετύχουν την πολυπόθητη μεταγραφή. Αποτέλεσμα είναι να «γεμίζουν» ορισμένα σχολεία ενώ άλλακυρίως τα «περιφερειακά» σχολεία, να αντιμετωπίζουν έως και τον κίνδυνο κλεισίματος.  . 

Μετά από συνεχείς επαφές με τη Διεύθυνση Β/θμιας έχουμε πετύχει ώστε τόσο τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για τη μεταγραφή όσο και οι συστάσεις της Διεύθυνσης Β/θμιας προς τις/τους διευθύντριες/ές να είναι αυστηρότερα. Ωστόσο το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και να παρατηρούνται απαράδεκτα περιστατικά απειλών και προπηλακισμών εναντίον των διευθύνσεων των σχολείων που δεν υποχωρούν στις απαιτήσεις ορισμένων γονέων. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης ανήκει στη ΔΙΔΕ η οποία υποχωρεί στις επίμονες απαιτήσεις των κηδεμόνων και εγκρίνει τις μεταγραφές παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των σχολείων. Όλα αυτά δημιουργούν κλίμα έντασης και προστριβών μεταξύ των σχολείων.
Όλες οι πλευρές οφείλουν να εφαρμόσουν τη σχετική νομοθεσία η οποία ορίζει ότι οι μεταγραφές, σε περίπτωση αλλαγής διεύθυνσης γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο σχολείων. Μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις που ορίζονται σαφώς στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 79942/ΓΔ4/2019 - ΦΕΚ 2005/Β/31-5-2019, και μόνο σε αυτές, θα πρέπει να εμπλέκεται η διεύθυνση.

Η Διεύθυνση Β/θμιας οφείλει να δώσει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση και να διαφυλάξει την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

1 σχόλιο:

  1. Η ΕΛΜΕ δεν πρέπει να λέει μισόλογα ! Αν κάποιος δ/ντης σχολείου η ο προϊστάμενος δεν ενεργεί σύμφωνα με τη νομοθεσία να το πει στα ίσια για να γνωρίζουμε όλοι ποιος παρανομεί .
    Τα μισόλογα δεν χρειάζονται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή