Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Κινητοποίηση 5/10

To Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού, την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018. Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης η συγκέντρωση θα γίνει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης στην Κομοτηνή στις 13.30.
Καλούμε όλες και όλους τις/τους συναδέλφισσες/ους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην κινητοποίηση. Για την οργάνωση και τον συντονισμό των κινητοποιήσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Παραθέτουμε το πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έθεσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ:
Οι πολιτικές λιτότητας και περιορισμού δαπανών άφησαν το στίγμα τους στη ζωή εργαζομένων και συνταξιούχων και στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου στα χρόνια των μνημονίων.
Σήμερα παραμένουν ανοιχτά όλα τα κύρια ζητήματα στην εκπαίδευση (δαπάνες, διορισμοί, δικαιώματα αναπληρωτών, μισθοί, ωράριο, κ.ά.)

-Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών είναι επιτακτική ανάγκη για την άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευσης. Οι δε αναπληρωτές συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας μένοντας ακόμα και δίχως την πανάκριβη στέγη.
 -Ο αγώνας των εκπαιδευτικών της χώρας μας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σηματοδοτεί τον «εορτασμό» της παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών.

Παλεύουμε για:
-14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα
-Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
-Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων
-Αύξηση δαπανών για την παιδεία
-Σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου