Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Περί 30ωρου (ακόμη μιά φορά!)

Επειδή ήρθαν σε γνώση του ΔΣ της ΕΛΜΕ διάφορα «περίεργα» περιστατικά καταστρατήγησης ωραρίου σε σχολεία της Ξάνθης, υπενθυμίζουμε τη γνωμάτευση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ σχετικά με το ωράριο. Η γνωμάτευση έγινε μετά τη δημοσίευση του τελευταίου νόμου (4512/2018) και καλύπτει και τις υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών της Β/θμιας εκπαίδευσης.

Καταθέτουμε καθημερινά την ψυχή μας στα σχολεία εκτελώντας τα καθήκοντά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάτω από αντίξοες, πολλές φορές, συνθήκες, ξεπερνώντας τον εαυτό μας. Αγωνιζόμαστε όμως και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας με κάθε τρόπο.

Η γνωμάτευση στην οποία κατέληξε η νομική σύμβουλος της ΔΟΕ σχετικά με το 30ωρο είναι ότι:

«…… σε καμία περίπτωση η διάταξη του άρθρου 245 του ν. 4512/2018, δεν θεσπίζει υποχρέωση παραμονής στο σχολείο των εκπαιδευτικών για τον πέραν του διδακτικού ωραρίου χρόνο, παρά μόνο όταν η παραμονή συνδέεται με συγκεκριμένα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί στους εκπαιδευτικούς από τα αρμόδια όργανα και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν των 6 ωρών ημερησίως και των 30 ωρών εβδομαδιαίως. Καμία άλλη νομική προσέγγιση των εν λόγω διατάξεων από οποιαδήποτε κατεύθυνση και εάν προέρχεται δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην γραμματική και τελολογική ερμηνεία αυτών.»

Διαβάστε όλη τη γνωμάτευση εδώ ή εδώ.
(Η γνωμάτευση είχε ξαναδημοσιευτεί στην ιστοσελίδα μας στις 3/2/2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου