Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Προβολή Πέμπτης 7/6

Οι Οι «Προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» μεταφέρονται από αυτή την Πέμπτη (καιρού επιτρέποντος) στον Κήπο του Λαογραφικού Μουσείου. Το θέμα του φετινού καλοκαιριού θα είναι «Αστυνομικές Ιστορίες» και ξεκινάμε με την σατυρική ανατρεπτική γκαγκστερική ταινία του Luc Besson «Malavista», 2013, (προβλήθηκε με τον τίτλο «Επικίνδυνη οικογένεια»). Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Tonino Benacquista ενώ η παραγωγή είναι του Martin Scorceze.
Ένας μαφιόζος συνεργάζεται με το FBI και μπαίνει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Και ενώ ο πρώην μαφιόζος Fred ξεκινά να γράψει βιβλίο και, μαζί με την οικογένειά του, προσπαθεί να προσαρμοστεί στην ήσυχη ζωή μιας Γαλλικής επαρχιακής πόλης, οι πρώην συνάδελφοί του ψάχνουν να τον ανακαλύψουν...
Ευχάριστη μαύρη κωμωδία, γεμάτη ανατροπές που διακωμωδεί τις «σοβαρές» γκαγκστερικές και, σε ένα δεύτερο επίπεδο, σχολιάζει την αμερικάνικη κουλτούρα. 
Με μια αφήγηση διασκεδαστική, γεμάτη ένταση και δυναμισμό, δύο κόσμοι έρχονται σε αντιπαράθεση: ο αμερικανικός και ο γαλλικός αλλά και εκείνος μιας μαφιόζικης οικογένειας που βρίσκεται «φυτεμένη» μέσα στον ήσυχο επαρχιωτισμό μιας μικρής κοινότητας ανθρώπων. 
Στα ατού της ταινίας το καστ των ηθοποιών: την οικογένεια απαρτίζουν οι Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, John D’Leo, Dianna Agron ενώ ο ντέντεκτιβ που τους προστατεύει είναι ο Τommy Lee Jones, 
Στον Κήπο του Λαογραφικού Μουσείου, στις 9. Αν ο καιρός μας τα χαλάσει υπάρχει πάντα η λύση της αίθουσας προβολών της ΦΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου