Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας Παρασκευή 30/3

Τα Δ.Σ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει κινητοποιήσεις για διεκδίκηση άμεσων μόνιμων διορισμών την Παρασκευή, 30 Μαρτίου. Οι  συγκεντρώσεις θα γίνουν κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και στις κατά τόπους διευθύνσεις.
Στην Ξάνθη, η ΕΛΜΕ έχει καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 έξω από την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη συγκέντρωση έχει προκηρυχθεί από την ΟΛΜΕ τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11:00 έως 14:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου (14:00 έως 17:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του κύκλου των Εσπερινών σχολείων. 
Για τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετέχουν στις κεντρικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η ΕΛΜΕ Ξάνθης κηρύσσει συμπληρωματικές τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00 έως 11:00), (17:00 έως 20:00) και για το υπόλοιπο του ωραρίου των Εσπερινών.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ 

Τα Δ.Σ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή, 30 Μαρτίου στις 13:30, διαμαρτυρόμενα για την πολιτική των μηδενικών διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας των «μονίμων» αναπληρωτών. Για το λόγο αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11:00 έως 14:00), τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου (14:00 έως 17:00) .
Καλούνται τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ να συμπληρώσουν το απεργιακό πρόγραμμα κηρύσσοντας τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00 έως 11:00) και (17:00 έως 20:00), προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Αντίστοιχη πρόνοια πρέπει να ληφθεί από τις ΕΛΜΕ για τα νυχτερινά σχολεία, δεδομένου ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες  διδακτικές ώρες.
Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχη κινητοποίηση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την ίδια ημέρα στη 1.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Καλούνται οι ΕΛΜΕ της Βορείου Ελλάδας να συντονιστούν με τις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης για την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης, σε τόπο και ώρα που θα ορίσουν οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης.
Οι ΕΛΜΕ που βρίσκονται σε απαγορευτική απόσταση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα διοργανώσουν την ίδια μέρα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Περιφερ. Δ/νσεων  Εκπ/σης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου