Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Προβολή της Πέμπτης 22/3

Με αφορμή κάποια κηρύγματα-προτροπή σε βία που, όμως, αθωώθηκαν, αφήνουμε για λίγο την περιήγησή μας στην Ασία, και στις «Προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» της Πέμπτης 22/3, προβάλουμε την ταινία «Τα παιδιά είναι εντάξει» (The kids are allright, 2010) της Lisa Cholodenko.
Μια απλή ιστορία, μιας απλής οικογένειας, με τα συνηθισμένα προβλήματα των οικογενειών που περιλαμβάνουν γονείς στη μέση ηλικία και παιδιά στην εφηβεία. Η μόνη, ας πούμε, διαφορά με τις πολύ συνηθισμένες οικογένειες είναι ότι οι γονείς είναι ένα ομόφυλο ζευγάρι γυναικών. Και κάποια στιγμή τα παιδιά αποφασίζουν να βρουν τον βιολογικό τους πατέρα. 
Τολμηρή στην προσέγγισή της, διασκεδαστική και ευαίσθητη, η ταινία προβάλλει με χιούμορ δίχως ταμπού και θεμελιωμένες κοινωνικές συμβάσεις την ιστορία μίας καθημερινής οικογένειας. Η ταινία επικεντρώνεται στις σχέσεις εμπιστοσύνης που με κόπο κτίζονται μέσα σε μια οικογένεια και όχι στο φύλο των γονιών. Με τις πάντα υπέροχες  Annette Bening και Julianne Moore που πλαισιώνονται αρμονικά από τους Mark Ruffalo, Mia Wasikowska και Josh Hutcherson
Μεγάλο βραβείο Teddy στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2010, Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κωμωδίας/Μιούζικαλ και Α' Γυναικείου Ρόλου για την Annette Bening και υποψήφια για 4 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και Καλύτερης Ταινίας.
Στο Λαογραφικό Μουσείο, στις 9μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου