Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Προβολή Πεμπτης 27/7

Σύγχρονη ιταλική σάτιρα, με όλα τα χαρακτηριστικά της κλασικής, ιταλικής κωμωδίας αυτή την Πέμπτη 27/7: "Η Μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι" (2014, La Mafia Uccide Solo d' Estate) του Pierfrancesco Diliberto (Pif).
O Αρτούρο γεννήθηκε στο Παλέρμο την ημέρα που Δήμαρχος ανέλαβε ο αρχηγός της Μαφίας. Με συμπάθεια αλλά με εύστοχη κριτική ματιά παρακολουθούμε στη σισιλιάνικη καθημερινότητα της δεκαετίας του ’70 και των αρχών του ’80 μέσα από μια ερωτική ιστορία ενηλικίωσης. Ο περιπετειώδης έρωτας του Αρτούρο για την όμορφη συμμαθήτριά Φλόρα συνδυάζεται με μαεστρία με τα ιστορικά γεγονότα και την πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα της γειτονικής μας Ιταλίας. 
Ο Πιερφρανσένσκο Ντιλιμπέ (γνωστός στην Ιταλία ως Pif) βαδίζει με επιτυχία στα χνάρια της μακρόχρονης ιταλικής παράδοσης στην κωμωδία. Αναπαράγοντας με επιτυχία την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής, σχολιάζει την ιταλική ανοχή, και τον στρουθοκαμιλισμό των πολιτών, απέναντι στη χρόνια εγκληματική δράση της Κόζα Νόστρα και την εμπλοκή της κυβερνητικής εξουσίας με τη Μαφία.
Βαριά θέματα ιδωμένα με έντονα σατυρικό ύφος και τρυφερή ματιά. Ιδανική (όχι μόνο) για θερινό σινεμά.
Βραβείο Κοινού στο Τορίνο και Καλύτερης Κωμωδίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου για το 2014.
Στον κήπο του Λαογραφικού Μουσείου, στις 9μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου