Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση στήριξης συναδέλφου από την ΕΛΜΕ Ξάνθης.

Ο καθηγητής (ΠΕ03) τουρκόφωνου προγράμματος στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Γ/σιο-Λύκειο Ξάνθης, κ. Χότσικα Νιχάτ, με 17 χρόνια υπηρεσίας  και σύμβαση αορίστου χρόνου, βρέθηκε αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή δίωξη που η αυθαιρεσία της πλήττει τον κόσμο της εκπαίδευσης, της εργασίας αλλά κυρίως την ίδια τη Δημοκρατία.
Η ιδιοκτησία του σχολείου αποπειράθηκε για λόγους άσχετους με την εκπαιδευτική του ιδιότητα, να τον εκδιώξει από την εργασία του παράνομα και χωρίς να τηρήσει ούτε τα προσχήματα της νομιμοφάνειας.
Ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα και με πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων, ουδέποτε έδωσε αφορμή για πλημελή επιτέλεση των καθηκόντων του. Αντίθετα, υπήρξε κατά γενική ομολογία εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και Διεύθυνσης του σχολείου ικανός και συνεπής στο έργο του.
Η ιδιοκτησία εδώ και μήνες εμπόδιζε βίαια τον εκπαιδευτικό, ο οποίος ποτέ δεν έλλειψε όλο αυτό το διάστημα από το σχολείο, να μπει στην τάξη και να διδάξει στους μαθητές του, παρά τις νόμιμες αποφάσεις υπέρ του από τη Δ/νση Β/θμιας Ξάνθης και το ΚΥΣΔΕ.
Λίγες εβδομάδες τώρα επιτρέπεται στον κ. Χότσικα Νιχάτ, να ασκεί το εκπαιδευτικό του έργο χωρίς να παρακωλύεται, λόγω εισαγγελικής παρέμβασης, και των ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της ιδιοκτησίας. Αναμένεται η τελεσίδικη δικαστική απόφαση δικαίωσης του εκπαιδευτικού.
Να τονίσουμε ότι η δίωξη του συναδέλφου και όσα επακολούθησαν διατάραξαν το εκπαιδευτικό κλίμα του σχολείου σε βάρος των μαθητών ιδιαίτερα αυτών στη γ’ λυκείου που έχασαν μαθήματα κατεύθυνσης όλους αυτούς τους μήνες, και προκάλεσαν αίσθημα τρομοκρατίας και ανομίας στους εκπαιδευτικούς.
Η ΕΛΜΕ Ξάνθης στέκεται στο πλευρό του διωχθέντα συναδέλφου και ζητά από την πολιτεία να ορίσει ένα σαφές νομικό πλαίσιο λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου ώστε κανείς να μην μπορεί να παρανομεί σε βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών. Τέλος να εξασφαλίζει την παιδαγωγική ελευθερία και τα  εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ξάνθης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου