Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης, όπως και άλλοι φορείς και θεσμικά πρόσωπα αυτονόητα έπραξαν, καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου σχετικά με τη «μη διεξαγωγή του τελικού κυπέλου μπάσκετ στην πόλη της Ξάνθης λόγω του κινδύνου επεισοδίων που θα προκαλούσε η μουσουλμανική κοινότητα». Αυτές οι δηλώσεις δείχνουν, το λιγότερο, άγνοια καθώς απέχουν από την πραγματικότητα. Είναι, όμως, και επικίνδυνες. Η στοχοποίηση της μειονότητας δεν πλήττει μόνο αυτήν, αλλά όλη την κοινωνία της Ξάνθης και της Θράκης. Παρόμοια ισλαμοφοβική ρητορική, ωστόσο, δεν μας είναι πρωτόγνωρη, καθώς ακραίοι ρατσιστικοί και εθνικιστικοί κύκλοι έχουν κατά καιρούς προσπαθήσει να δημιουργήσουν κλίμα καχυποψίας και διχασμού στην περιοχή. Κάθε τέτοια απόπειρα βρίσκει την κοινωνία μας απέναντι. Γι΄ αυτό ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Μπάσκετ όφειλε να είναι πιο προσεκτικός και «σοφός» στις κρίσεις του.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί έχοντας την εμπειρία της σχολικής τάξης, των σχολικών αθλητικών γεγονότων αλλά και της καθημερινότητάς μας, ουδέποτε αντιμετωπίσαμε περιστατικά βίας λόγω θρησκείας. Η αθλητική βία, γενικότερα, στην Ξάνθη είναι αμελητέα και συνήθως προερχόμενη από «οργανωμένους θερμοκέφαλους επισκέπτες»

Έτσι η καλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει ο κ. Βασιλακόπουλος, είναι να ζητήσει συγγνώμη. Η διεξαγωγή, δε, του τελικού στην Ξάνθη θα αποτελούσε απόδειξη της προσπάθειάς του να ανασκευάσει τις πρότερες δηλώσεις του. Όλα τα άλλα είναι προσχηματικά και υποκρισία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου