Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Προβολή Πέμπτης 24/11/2016

Ολοκληρώνουμε τον κύκλο των ταινιών ενάντια στον φασισμό και τη βία της εξουσίας με την αριστουργηματική ταινία του Michael Haneke «Λευκή Κορδέλα» (2009).
Το 1913 μια σειρά από παράξενα, εγκληματικά γεγονότα αναστατώνει την τακτοποιημένη και φαινομενικά ειρηνική καθημερινότητα ενός αγροτικού χωριού της Βόρειας Γερμανίας.
Μια ευφυής σπουδή πάνω στη γέννηση της βίας και του ολοκληρωτισμού που μελετά τη δύναμη των αιτίων που ελλοχεύουν και διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους. Μια παραβολή για την καλλιέργεια και την παγίωση της κοινωνικής βίας, για τη γένεση του Κακού αφηγημένη με κομψότητα και πολυδιάστατη πολιτική σκέψη.

Έξοχο καστ και υπέροχα μελετημένη, μεγαλοφυής σκηνοθεσία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών το 2009.
Πέμπτη 24/11, στο Λαογραφικό Μουσείο, στις 9μμ.

3 σχόλια:

  1. https://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/epistrefei-i-aytoaxiologisi-ton-sholikon-monadon-tis-horas

    http://www.esos.gr/arthra/47594/ekthesi-katapeltis-gia-axiologisi-ekpaideytikon-epilogi-dieythynton-sholeion-nomo-gia

    http://www.esos.gr/arthra/47571/arhizei-i-aytoaxiologisi-ton-sholikon-monadon-tis-horas

    Όταν τα έκαναν οι προηγούμενοι δεν ήταν καλά. Τώρα είναι καλά. Και οι προηγούμενοι φωνάζουν εναντίον αυτών των μέτρων που τώρα δεν είναι καλά, αλλά τότε που κυβερνούσαν εκείνοι ήταν καλά. Και το δούλεμα πάει ψιλό γαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ψαξεις τις θεσεις της ολμε και των παραταξεων ξεχωριστα. Αυτοι που φωναζαμε για εκεινη την αξιολογηση τοτε θα φωναξουμε και τωρα αν ερθει παρομοια. Να ψεξεις αυτους που την δεχοντουσαν τοτε και τωρα πολιτικαντικα φωναζουν. Εκει παει το δουλεμα ψιλο γαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το δούλεμα-ψιλό γαζί πάει σ' αυτούς που το παίζουν επαναστάτες, καλούν σε απεργία, αλλά καταπίνουν αμάσητα όλα τα μέτρα του Αλέξη και αύριο το πρωί στις εκλογές, πάλι τον Αλέξη θα ψηφίσουν..υποκρισία και λαϊκισμός, του χείριστου είδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή