Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Δ.Σ. 12/01/2016




Στο Δ.Σ. συζητήθηκαν τα εξής:
1ον   Εγκρίθηκε ποσό 100 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου Σχολικών Επικουρικών Υποτροφιών Ν. Ξάνθης.
2ον  Εγκρίθηκε βοήθημα 100 ευρώ στο σωματείο εργαζομένων Ροδόπης υπέρ των απολυμένων συναδέλφων τους.
3ον  Εγκρίθηκε μηνιαίο ποσό 10 ευρώ υπέρ του προσωπικού κινητού του προέδρου της ΕΛΜΕ Ν. Ξάνθης.
4ον  Αποφασίστηκε η δημιουργία τμήματος Επιμόρφωσης της ΕΛΜΕ με ενεργοποίηση συναδέλφων με ειδικές γνώσεις ώστε να βελτιωθούν οι δεξιότητες όλων των εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης .
5ον  Κάλεσμα προς συναδέλφους για βοήθεια υπέρ πυρόπληκτης οικογένειας οι οποίοι έχουν τα δύο παιδιά τους σε σχολεία της Ξάνθης.
6ον    Kαταγγελία της ΕΛΜΕ για την αποχή από σχετική ψηφοφορία στον ΟΗΕ κατά του Φασισμού όλων των κρατών της Ε.Ένωσης (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος).Το ψήφισμα περιλάμβανε μέτρα ενάντια στην ηρωοποίηση του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που υποβοηθούν την κλιμάκωση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας σχετιζόμενες με αυτόν.
7ον   Δήλωση συμμετοχής στο λεωφορείο για την διαδήλωση στον Έβρο για «Ανοικτούς φράκτες» από κοινού με την Διδασκαλική Ένωση.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΑΝΤ/ΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡ/ΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ     ΚΑΣΑΠΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                    ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ
ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΤΑΜΙΑΣ)
ΒΡΕΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΕΚΕΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

4 σχόλια:

  1. 3ον Εγκρίθηκε μηνιαίο ποσό 10 ευρώ υπέρ του προσωπικού κινητού του προέδρου της ΕΛΜΕ Ν. Ξάνθης.

    Μήπως έχει χαθεί εντελώς η μπάλα ;
    Μήπως κάποιοι θέλουν να γίνει ρεζίλι ο κλάδος μας ;
    Καλώ όλους που θα διαβάσουν το σχόλιο να δηλώσουν αν θα ήθελαν να γίνει αυτός ο ευτελισμός των 10 ευρώ για το πρόσωπο τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο ότι είναι πολύ φτηνό να αποφασίζεται κάτι τέτοιο. Μα πολύ φθηνό.

      Από την άλλη όμως φαντάζομαι ότι ο πρόεδρος μάλλον κάνει χρήση του προσωπικού του κινητού για υποθέσεις της ΕΛΜΕ οπότε ο λογαριασμός του είναι αυξημένος. Μόνον έτσι δικαιολογείται η απόφαση αυτή.

      Όμως, εφόσον συμβαίνει αυτό, θα έπρεπε να υπάρχει ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου ο οποίος θα ανήκει στην ΕΛΜΕ και θα χρησιμοποιείτε από τον πρόεδρο και ΜΟΝΟ για υποθέσεις της ΕΛΜΕ. Υπάρχει εταιρεία καρτοκινητής η οποία είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα που με τα 10 ευρώ μάλλον καλύπτει τις ανάγκες επικοινωνίας του προέδρου της ΕΛΜΕ.

      Δεν πιστεύω ότι έγινε κακοπροαίρετα, μάλλον δεν έψαξαν για κάποια εναλλακτική με αποτέλεσμα να εκτεθούν με την απόφαση αυτή.

      Διαγραφή
    2. Επειδή τα ποσά των 1 και 2 μάλλον θα πάνε για το (προσωπικό !!!!!!) κινητό του προέδρου του Συνδέσμου και του Σωματείου αντίστοιχα, θα πρότεινα να δοθούν στην πυρόπληκτη οικογένεια (5) που τα έχει περισσότερο ανάγκη και θα πιάσουν και τόπο... Στην ίδια οικογένεια θα μπορούσε να πάει και το ποσό του 3, ενώ θα μπορούσε να γίνει κάλεσμα προς συναδέλφους για βοήθεια (όπως στο 5) έτσι ώστε να καλυφθεί το 3.
      Πάντως, και τα επτά σημεία που συζητήθηκαν είναι σοβαρότατα και δικαιολογούν απολύτως την ύπαρξη αυτού του εξαιρετικά σημαντικού συνδικαλιστικού οργάνου, το οποίο μάλιστα μόλις πρόσφατα (ορθώς) από πενταμελές, έγινε επταμελές. Στο επόμενο ΔΣ να συζητηθεί η δυνατότητα να αυξηθούν και άλλο τα μέλη (10, 20, 100, κοκ). Είναι πολύ βασικό, για να συνεχιστεί η καλή δουλειά...

      Διαγραφή
  2. To γεγονός ότι οι ασφαλιστικές κρατήσεις στο νέο μισθολόγιο θα γίνονται με βάση το μισθό της 31/10/2011 ΤΟΥ 2011 παρακαλώ, γιατί δεν το συζητήσατε;

    Άρθρο 35 παρ. 3
    https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%91%CE%95%CE%A6%CE%97-%CE%A0%CE%9F7?inline=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή