Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Διαδηλώσεις στον Έβρο-Συντονισμός για το Προσφυγικό - ΜεταναστευτικόΤο προσφυγικό ρεύμα συνεχίζεται αμείωτο μέσα στο χειμώνα και χιλιάδες πρόσφυγες προσπαθούν να γλυτώσουν από την κόλαση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, από τη διάλυση των χωρών καταγωγής τους, την ακραία φτώχεια και εξαθλίωση που επιβάλλει ο ιμπεριαλισμός και οι διεθνείς στρατιωτικοί και οικονομικοί μηχανισμοί του.
Οι χώρες της ΕΕ εφαρμόζουν την πολιτική των κλειστών εξωτερικών συνόρων για τους πρόσφυγες του πολέμου, καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες για την προστασία τους και τους εξωθούν σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές και στην εκμετάλλευσή τους από τα κυκλώματα των διακινητών με την επαναφορά των αυστηρών ελέγχων, το ύψωμα των φρακτών στα σύνορα και τη δημιουργία της ευρω-συνοριοφυλακής.
Απέναντι στο ξενοφοβικό κλίμα και την αντίληψη που καλλιεργείται για τους πρόσφυγες θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι εχθρός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, αλλά ο ίδιος ο πόλεμος προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Απαιτούμε:

  • Ασφαλή, ελεύθερη έξοδο των προσφύγων από τις συνοριακές διαβάσεις.
  • Γκρέμισμα των φρακτών.
  • Αξιοπρεπή στέγαση, σίτιση και περίθαλψη των προσφύγων.
  • Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • Να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών.

Οι  , Διδασκαλικός Σύλλογος  Ξάνθης,  Σύλλογος Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων  Αποφοίτων ΕΠΑΘ και ΕΛΜΕ Ξάνθης συμμετέχουμε στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση, στις 23-24 Γενάρη, στον Έβρο, - η οποία θα ξεκινήσει από την Αθήνα- μισθώνοντας  λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση συναδέλφων-συναδελφισσών.
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι στις 21 Γενάρη στο παρακάτω τηλέφωνο:
6932451755- Λία Δαμιανάκη

Σημειώνουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής το Σάββατο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Αναχωρήσεις
Ξάνθη, Εργατικό Κέντρο, Σάββατο. 23-1-2015, 11πμ.
Σάββατο 23 Γενάρη
-Διαδήλωση:
Αλεξανδρούπολη, Δημαρχείο, 3μμ.
-Εκδήλωση- συζήτηση με συμμετοχή διεθνών αντιπροσωπειών:
Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Κυριακή 24 Γενάρη
-Πορείες:
Πορείες σε φράχτη και Κήπους του Έβρου, 12μμ.
Συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη, 6 μμ.
-Αναχώρηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου