Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση από την επίσκεψη στον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης

Στις 2 Ιουνίου αντιπροσωπία του Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ξάνθης και των αιρετών του ΠΥΣΔΕ, επισκέφτηκε τον κ. Κεραμάρη, νέο Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. Ενημερώθηκε και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
·Τα αυξημένα ποσοστά μαθητικής διαρροής ως ένα οξύ πρόβλημα του νομού μας που αφορά σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, τους Ρομά, τα κορίτσια της μειονότητας και νέες/ους με οικονομικά προβλήματα, που ειδικά μετά το κλείσιμο ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ αναζήτησαν διέξοδο στην αγορά εργασίας (μαύρη επί το πλείστον) και τη μετανάστευση. Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο, από καιρό, αιτήματα της ΕΛΜΕ Ξάνθης γίνονται πιο επιτακτικά.
·Το ένα αφορά στο κτιριακό πρόβλημα του 8ου Γ/σιου Δροσερού το οποίο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία εισήγηση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας για την ανάγκη ανέγερσης σχολείου στο οικόπεδο που διαθέτει το 8ο Γ/σιο και ο Δήμος Ξάνθης, παρά το έγκαιρο αίτημά μας, δεν το συμπεριέλαβε στον 5ετή προγραμματισμό της τεχνικής έκθεσης. Ωστόσο, η τελευταία μας συνάντηση με την κ. Παρτσαλίδου, υπεύθυνη θεμάτων Παιδείας ήταν ενθαρρυντική από πλευράς της. Εν κατακλείδι, το αμέσως επείγον είναι η ανανέωση της σύμβασης του 8ου Γ/σίου με τον ΟΑΕΔ. Σε αντίθετη περίπτωση το σχολείο μένει χωρίς στέγη.
·Το δεύτερο αίτημα αφορά στη σύσταση νέας ειδικότητας,  Κομμωτικής,  στο ΕΠΑΛ  Γλαύκης. Η ειδικότητα αυτή είναι δημοφιλής στις κοπέλες της ορεινής περιοχής και θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό κοριτσιών που σε άλλη περίπτωση εγκαταλείπουν το Λύκειο ή και δεν τους επιτρέπεται η συνέχιση των σπουδών τους.
·Άλλα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν στην ανάγκη νέας χωροταξικής κατανομής των σχολείων, θέμα που όταν τέθηκε στο Δ/ντή Δ/βάθμιας, το μετέθεσε στον επόμενο προϊστάμενο!
·Τέλος, σε σχέση με τις σχολικές εκδρομές και μετά από επισημάνσεις και καταγγελίες συναδέλφων, συζητήθηκε η ανάγκη να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από πιστοποιημένα πρακτορεία, για την επιλογή των οποίων θα έχουν απαρέγκλιτα τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες από τους διευθυντές και υπευθύνους των εκδρομών.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό και ενθαρρυντικό κλίμα με τη δέσμευση του Περιφερειακού Δ/ντή να υποστηρίξει και προωθήσει τα αιτήματα του συλλόγου στους αρμόδιους και στο Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου