Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ



                            
    Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή παρερμηνειών θα ήθελα να κάνω την παρακάτω διευκρίνηση.
       Στο Δ.Σ. της 11ης Μαρτίου (ήταν παρών 6 μέλη γιατί  απουσίαζε ο αντιπρόεδρος κ Ε. Σκούπρας) συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η παρουσίαση του βιβλίου του Υπ. Εσωτερικών κ Ε. Στυλιανίδη. Υπήρξαν πράγματι τρεις προτάσεις οι οποίες  γράφτηκαν στα πρακτικά.  Η δική μου πρόταση η οποία μειοψήφησε (ψηφίστηκε από τον κ Α. Βρένο) ήταν κατά λέξη:   διαμαρτυρία για την μη ενημέρωση της τοπικής ΕΛΜΕ. Η πρόταση της κ Μ. Λουκοπούλου ήταν: καταγγελία γιατί είναι απαράδεκτη η παρουσίαση του βιβλίου σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και χωρίς την ενημέρωση της τοπικής ΕΛΜΕ και  της δημόσιας εκπαιδευτικής κοινότητας. Η πρόταση αυτή πήρε συνολικά 3 ψήφους (Μ. Λουκοπούλου, Ρ. Φραγγίδου και Κ. Κασάπης) από τους 6 και πλειοψήφησε λόγω της διπλής ψήφου της προέδρου. Ζήτησα η πρόταση αυτή  να δημοσιοποιηθεί όπως όλες οι προηγούμενες, δεν αρνήθηκα να την υπογράψω,  τόνισα όμως ότι πρέπει να γραφεί στο τέλος ο συγκεκριμένος τρόπος πλειοψηφίας. Δυστυχώς όμως αντί του λογικότερου και του δημοκρατικότερου όλων δημιουργήθηκε ένα δελτίο τύπου με απόψεις ορισμένων μελών του Δ.Σ. που δεν είναι γραμμένες στα πρακτικά και φυσικά δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Έτσι εξηγείται  η ενέργεια της προέδρου να αποσύρει αυτοβούλως την δική μου υπογραφή από το έγγραφο του δελτίου τύπου και να προσθέσει μεταξύ των άλλων και την υπογραφή του απόντα αντιπροέδρου αγνοώντας, σύμφωνα με το καταστατικό, τον ρόλο του Γ. Γραμματέα.   
      Αναρτώντας ο καθένας  τις  «δικές του»  ανακοινώσεις  το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν βοηθάμε τους συναδέλφους με τα  αμέτρητα  προβλήματά τους.
    Για την αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων οι αποφάσεις της ΕΛΜΕ, αν δεν ανακοινώνονται αυτούσιες όπως γράφονται στα πρακτικά, θα καταγγέλλονται.    
 

                              Ο  Γ. Γραμματέας της ΕΛΜΕ Ξάνθης
  
                                      Ψωμακέλης Κλεομένης

1 σχόλιο:

  1. Μαρία Λουκοπούλου15 Μαρτίου 2013 στις 10:40 μ.μ.

    Δεν πλειοψήφησε η πρόταση λόγω της "διπλής ψήφου της προέδρου" Μένιο, αλλά γιατί υπήρξε και τρίτη πρόταση που ψήφισε ο Τεκέογλου (3+2+1). Όλα αυτά αναφέρονται και σε προηγούμενο post με θέμα "ΔΣ 11/3/2013" όπου επίσης αναφέρεται ότι έλειπε ο Σκούπρας ο οποίος συμφώνησε και υπέγραψε εκ των υστέρων. Τα άλλα δύο μέλη του ΔΣ, που ψήφισαν την πρόταση, θεώρησαν ότι εκφράζει αυτά που είπαμε. Γραμμένα με λεπτομέρειες είναι στο εν λόγω post, ας κρίνει ο καθένας. Δεν υπήρξε, επ' ουδενί, πρόθεση παραποίησης της ψηφισμένης πρότασης.
    Δεν αποσύραμε το όνομά σου. Υπογράψαμε με τα ονόματά μας αφού δηλώσατε ότι θέλετε να φαίνεται ότι δεν συμφωνήσατε.

    Ξεκαθαρίζω τα πράγματα απλώς και, με κάθε ειλικρινή σεβασμό στην άποψή σου, θα προτιμούσα να σταματήσουμε εδώ αυτή τη διαδικτυακή κουβέντα πάνω στο θέμα. Το θεωρώ χαζό και πάντως σίγουρα "δεν βοηθάμε τους συναδέλφους με τα αμέτρητα προβλήματά τους" διαφωνώντας περί "όνου σκιάς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή