Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΔΣ 11/3/2013


Στο ΔΣ της Δευτέρας 11/3/2013 συζητήθηκαν:
h Η υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ για 10ημερο εκδηλώσεων για την παιδεία. (Δείτε εδώ το προτεινόμενο πρόγραμμα.) Η πρώτη εβδομάδα των δράσεων συμπίπτει με την εβδομάδα των καρναβαλιών πράγμα που δημιουργεί προβλήματα στην υλοποίηση τους στην πόλη μας.
Αποφασίστηκε να κληθούν οι διευθυντές/διευθύντριες των σχολείων για συζήτηση πάνω στην αξιολόγηση την Τρίτη 19/3/2013 στις 8μμ στο 7ο Γυμνάσιο και να διοργανωθεί το συλλαλητήριο, όπως και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, στις 20/3/2013 στις 7μμ στην Κεντρική Πλατεία. Η ημερομηνία συνάντησης με τους γονείς δεν αποφασίστηκε ακόμη. Είναι καλύτερα να είναι καλά προετοιμασμένη και να έχει επιτυχία παρά να συμπίπτει με την προτεινόμενη από την ΟΛΜΕ μέρα. Έγινε, επίσης, πρόταση για ΓΣ μετά από καλή προετοιμασία και επισκέψεις των μελών του ΔΣ στα σχολεία όπου θα συζητηθούν και τα προτεινόμενα από την ΟΛΜΕ θέματα.
h Να γίνει πρόταση στην ΑΔΕΔΥ για αναβολή της 2ης συνδιάσκεψης για την υγεία από τις 20/3 στις 27/3 επειδή συμπίπτει με το απογευματινό συλλαλητήριο
h Η συνδιοργάνωση, μαζί με την Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής, ημερίδας για τα τυχόν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων η οποία θα απευθύνεται σε μαθητές/τριες των σχολείων μας.
h Συμμετοχή στην παρουσίαση του βιβλίου «Δημιουργήστε αποδοτικά με το Microsoft Word» του συναδέλφου Ι.Κάππου στο αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου Ξάνθης στις 3/4/2013
h Συζητήθηκε επίσης η πληροφορία ότι ο υπουργός Εσωτερικών και πρώην υπουργός Παιδείας Ε. Στυλιανίδης θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Όλα είναι θέμα παιδείας» στο χώρο του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου Άξιον χωρίς να ειδοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης. Υπήρξαν τρεις προτάσεις για την απόκριση στο γεγονός:
·     Διαμαρτυρία για το γεγονός ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης και πρώην υπουργός παιδείας παρουσιάζει βιβλίο με θέμα την παιδεία χωρίς να απευθυνθεί και στους/στις εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης και τα συνδικαλιστικά τους όργανα από Ψωμακέλη και Βρένο
·     Καταγγελία του γεγονότος της παρουσίασης από έναν υπουργό της κυβέρνησης και πρώην υπουργό παιδείας βιβλίου του με θέμα την παιδεία σε Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο και όχι σε δημόσιο και του γεγονότος ότι αγνόησε τους/τις εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης και τα συνδικαλιστικά τους όργανα από Λουκοπούλου, Φραγγίδου και Κασάπη
·     Καταγγελία του γεγονότος της παρουσίασης από έναν υπουργό της κυβέρνησης και πρώην υπουργό παιδείας βιβλίου του με θέμα την παιδεία σε Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο και όχι σε δημόσιο από Τεκέογλου.
Πλειοψήφησε στο ΔΣ η δεύτερη πρόταση με την οποία συμφώνησε την επομένη και ο απών από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση Σκούπρας γι’ αυτό και την υπέγραψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου