Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρική και Προαγωγής της Υγείας

H ΕΛΜΕ Ξάνθης συμμετέχει στην διοργάνωση εκδήλωσης της  «Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας» και της «Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης» πάνω σε θέματα εναλλακτικών μεθόδων εκπαίδευσης και θεραπείας. Η εκδήλωση θα γίνει στις 13-15/12/2012
Παραθέτουμε το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ)



«Κάθε κήπος έχει
μια φωλιά για τα πουλιά.
Κάθε δρόμος έχει
μια καρδιά για τα παιδιά»
Μάνος Χατζιδάκις


ΘΕΜΑ: «Τελικό πρόγραμμα εκδήλωσης 13-15/12/2012 »
Το παράρτημα Ξάνθης της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας διοργανώνει σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ξάνθης, τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης και τη Διεύθυνση α΄θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης ημερίδα για παιδιά και για όσους επιστήμονες ασχολούνται με παιδιά.  
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
1)   Παράσταση δραματοποιημένου παιδικού παραμυθιού με μουσική επένδυση : Ι) ο μεταλλαγμένος κακός λύκος (συγγραφέας Στ.Πελασγός, συνθέτης Σάκης Δρίτσας) ΙΙ) η επανάσταση των χιονανθρώπων (συγγραφέας και συνθέτης Σάκης Δρίτσας). Δραματοποιημένη παρουσίαση και μουσική από τον Σάκη Δρίτσα. Θα πραγματοποιηθούν 5 παραστάσεις: α) Πέμπτη 13/12/2012 11 π.μ. στο Γυμνάσιο Γλαύκης για σχολεία της ορεινής Ξάνθης (θα παρουσιαστεί το α΄ παραμύθι). Η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει με ευθύνη της διεύθυνσης α΄θμιας εκπαίδευσης.
β) Πέμπτη 13/12/2012 6 μ.μ. στο Γηροκομείο Ξάνθης (μουσική παράσταση με τον Σάκη Δρίτσα)
γ) Παρασκευή 14/12/2012 9.30 π.μ. και 11.30 π.μ στο Δημοτικό αμφιθέατρο για μαθητές Δημοτικών σχολείων Δ,Ε,ΣΤ τάξης. Θα παρουσιαστούν και τα 2 παραμύθια. Η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει με ευθύνη της διεύθυνσης α΄θμιας εκπαίδευσης. Την πρώτη παράσταση θα παρακολουθήσουν και οι μαθητές του ψυχολογικού κέντρου Ξάνθης.
δ) Παρασκευή 14/12/2012 6μ.μ. στο Δημοτικό αμφιθέατρο ελεύθερη παράσταση για μικρούς και μεγάλους.
2)   Επιστημονική ημερίδα με 2 διαλέξεις: α) Θεραπεύοντας με την μουσική: το όνειρο, το παραμύθι και ο εγκέφαλος β) ο ρόλος της αφής, της όσφρησης, της βλεμματικής επαφής, της ακοής στην ανάπτυξη  της προσωπικότητας του βρέφους και του παιδιού γ) παραδοσιακά θεραπευτήρια με μουσική και νερό δ) μουσικά δρώμενα από τον Σάκη Δρίτσα και τον Βαγγέλη Δωρόπουλο. Η διεξαγωγή της ημερίδας  θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 10.30 π.μ. -1 μ.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου ή εναλλακτικά 6μ.μ-8.30 μ.μ.
Η δραματοποιημένη παράσταση καθώς και η πρώτη από τις 2 επιστημονικές εισηγήσεις θα δοθεί από τον κ. Α. Δρίτσα καρδιολόγο, μουσικοθεραπευτή, συγγραφέα παραμυθιών και μουσικοσυνθέτη. Η δεύτερη επιστημονική εισήγηση από τον διευθυντή της Παιδιατρικής Γ.Ν.Ξάνθης διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δ.Αδαμίδη. Η παρουσίαση των παραδοσιακών θεραπευτηρίων από τον κ. Ουμίτ Μεστά Οσμάν βιολόγο.
Τηλ επικοινωνίας 6977573181 mail adamidis@hol.gr

Ο πρόεδρος
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ Γ.Ν.ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου