Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Απολογισμός Πεπραγμένων ΔΣ 2011-2012


Το απερχόμενο ΔΣ της Ένωσης έδρασε με βάση τις επιταγές του καταστατικού της Ένωσης όπως αυτές καθορίζονται στο άρθρο 2 του καταστατικού, όπου απαριθμούνται οι σκοποί της Ένωσης.
Πρώτος στόχος του καταστατικού είναι η πνευματική εξύψωση και η κοινωνική αναγνώριση της προσφοράς και του έργου του εκπαιδευτικού. Για την επίτευξη αυτού του στόχου το ΔΣ:
1.           Πραγματοποίησε ενημερωτικές ημερίδες των γονέων και κηδεμόνων, όπως ήταν η ημερίδα που αφορούσε στο Νέο Λύκειο, τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων και την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων.
2.          Συνέταξε και μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια, όπου τονίζονταν ο ζήλος των συνάδελφων στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, κάτω μάλιστα από τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, όπως αυτές  διαμορφώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, με την συνεχή υποχρηματοδότηση της παιδείας.
3.          Ενημέρωσε τη τοπική κοινωνία μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ τόσο με δελτία τύπου όσο και με συνεντεύξεις.
4.          Ίδρυσε και λειτούργησε το σχολείο αλληλεγγύης για τους οικονομικά ασθενείς μαθητές της Γ Λυκείου.
5.          Συμπαραστάθηκε στους γονείς και μαθητές στο μεγάλο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών που προέκυψε κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προβαίνοντας σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στους αρμόδιους φορείς, κηρύσσοντας στάσεις εργασίας και συμμετέχοντας σε δράσεις διαμαρτυρίας άλλων φορέων.
6.          Συμμετείχε ως συνδιοργανωτής σε εκδηλώσεις του Ιδρύματος θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Ως προς το δεύτερο στόχο που είναι η προάσπιση και προαγωγή των επαγγελματικών και οικονομικών συμφερόντων του κλάδου το ΔΣ:
1.             Προσπάθησε να υψώσει ένα ανάχωμα στα επανωτά κύματα μειώσεων των οικονομικών αποδοχών των συναδέλφων. Για το σκοπό αυτό κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης και αγωνιστικής αφύπνισης των συναδέλφων, με τις συνεχείς επισκέψεις μελών του στις σχολικές μονάδες, ώστε να επιτύχει δυναμικές και αποτελεσματικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
7.          Δεν αρκέστηκε στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κηρύχθηκαν από την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ αλλά οργάνωσε επιπλέον συλλαλητήρια διαμαρτυρίας εκτός ωραρίου λειτουργίας.
8.          Κάλεσε ένα πλήθος ΓΣ με σκοπό την αναζητήσει σε συνεργασία με τους συναδέλφους νέων μεθόδων αγωνιστικής δράσης. Μετέφερε τις προτάσεις που προέκυψαν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και στη Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ και κατέβαλε προσπάθεια να υιοθετηθούν αυτές σε πανελλαδική κλίμακα.
9.          Διατύπωσε την αντίθεση του στις δρομολογούμενες εργασιακές μεταβολές, όπως είναι η συγχώνευση σχολικών μονάδων, η λειτουργία πολυπληθών τμημάτων, η συγχώνευση τμημάτων, η ανάθεση υπερωριών και η κυοφορούμενη αύξηση ωραρίου, με πολλαπλές παραστάσεις διαμαρτυρίας στο διευθυντή εκπαίδευσης Ξάνθης, στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, στους δημάρχους των δήμων της Ξάνθης και στον αντιπεριφερειάρχη της ενότητας Ξάνθης.
10.       Εξέφρασε την αντίθεση του στη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποίο με πρόσχημα  τη βελτίωση του εκπαιδευτικού και της εκπαίδευσης γενικότερα έχει ως πραγματικό σκοπό τόσο τη μισθολογική όσο και τη βαθμολογική χειραγώγηση των εκπαιδευτικών. Δεν έμεινε όμως σε ρόλο παθητικού παρατηρητή αλλά οργάνωσε ΓΣ με θέμα την αξιολόγηση που σκοπό είχε την καταγραφή των απόψεων των εκπαιδευτικών και την αναζήτηση μεθόδου κατάρτισης πρότασης για την αξιολόγηση, εκ μέρους των εκπαιδευτικών. Οι προτάσεις που προέκυψαν μεταφέρθηκαν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, μέλος του οποίου συμμετείχε στη συνέλευση.
11.        Τέλος το ΔΣ, επενέβη με αποτελεσματικό τρόπο, κάθε φορά που κλήθηκε να υπερασπιστεί δίκαιο αίτημα συναδέλφου.
Ως προς το τρίτο στόχο που είναι η βελτίωση της όλης Παιδείας του Ελληνικού Λαού το ΔΣ:
1.             Προσπάθησε να οργανώσει ημερίδα με θέμα τα προβλήματα της εκπαίδευσης στο νόμο Ξάνθης. Όπως είναι το γλωσσικό πρόβλημα των παιδιών της μειονότητας και η σχολική διαρροή. Στόχος της ημερίδας ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων και η ανεύρεση λύσεων από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Ωστόσο οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις στη λήξη του περσινού σχολικού έτους δεν επέτρεψαν την πραγματοποίησή της, η οποία όμως εξακολουθεί να υπάρχει στην ατζέντα του απερχόμενου ΔΣ και θα μπορούσε να οργανωθεί από το νέο ΔΣ.
Ως προς τον τέταρτο στόχο του καταστατικού που είναι η προώθηση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των Δημοσίων Υπαλλήλων και των εργαζομένων γενικότερα το ΔΣ:
2.            Οργάνωση παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της Περιφέρειας παράσταση διαμαρτυρίας στο περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης στη Κομοτηνή.
3.            Συμμετείχε σε ενημερωτική ημερίδα που οργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης με θέμα τις εξελίξεις στην υγειονομική περίθαλψη.
4.            Με πρωτοβουλία του ΔΣ της ΕΛΜΕ οργανώθηκαν από το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ τόσο συσκέψεις των πρωτοβάθμιων σωματίων, όσο και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
5.            Παρείχε την αλληλεγγύη του σε άλλα σωματεία κάθε φορά που του ζητήθηκε συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας  και  κηρύσσοντας στάσεις εργασίας, όπως στη περίπτωση των υπαλλήλων της περιφερειακής ενότητας.
Ως προς τον πέμπτο σκοπό της Ένωσης που είναι η κατάκτηση και η προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ειρήνης και της φιλίας των λαών το ΔΣ:
1.           Εξέδωσε ψηφίσματα συμπαράστασης σε κάθε προσπάθεια περιορισμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
2.          Εξέδωσε ψηφίσματα καταγγελίας ακραίων συμπεριφορών.
3.          Ενίσχυσε οικονομικά αγωνιστικές οργανώσεις άλλων κρατών.
Τέλος σε ότι αφορά τον έκτο σκοπό της Ένωσης που είναι η έκφραση γνώμης για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος το ΔΣ:
4.          Αποφάσισε να συμμετάσχει ως συνδιοργανωτής σε εκδήλωση της «Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας» και της «Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης» με θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη των παιδιών και εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου