Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης σχετικά με τη συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση



Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης θεωρεί αυτονόητο ότι η υποχρέωση των συναδέλφων/ισσών να συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις απορρέει από την ιδιότητά τους ως εργαζόμενοι/νες και ως σκεπτόμενοι/ες πολίτες. Ποτέ στο παρελθόν δεν κρατήθηκε «παρουσιολόγιο» για τη συμμετοχή στις συνελεύσεις ούτε υπάρχει κάποιος λόγος να ξεκινήσει τώρα μια τέτοια πρακτική. Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν συνάδει ούτε με τη συνδικαλιστική ιδέα ούτε με το λειτούργημα που επιτελούμε.
Κάθε συνάδελφος και κάθε συναδέλφισσα, αναλογιζόμενος/η τις ευθύνες του/της στους σκοτεινούς καιρούς που περνάμε, αποφασίζει τη συμμετοχή του/της ή όχι στην κοινή διαμόρφωση της μορφής της συνέχισης των αγώνων μας.

Τo ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης

3 σχόλια:

  1. συγκινήθηκαν!
    Οταν θ' ανοίξει η πορτα στις 1μμ, η ουρα θα φτάνει μεχρι τις σκάλες.

    αλλά στη συνέλευση καμια 50 συναδελφοι-ισσες.

    υ.γ. Δεν ειδα απάντηση, προς την κ.Αγοραστου, σχετικά με την απορία της, για την επιλογή της ημερομηνιας. (βρίσκεται πιο κατω στα σχολια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εκλογές τα τελευταία χρόνια γίνονται στις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη για να μην παρακωλύουν την λήξη του τριμήνου των γυμνασίων. Η ημερομηνία των φετινών εκλογών (7η Δεκέμβρη) επιλέχθηκε γιατί θεωρήθηκε η πλέον βολική κοντά στο καταστατικό όριο (30 Νοέμβρη) και ανακοινώθηκε στα σχολεία, χωρίς να ζητηθεί άδεια, ακριβώς για να υπάρχει χρόνος αλλαγής μήπως διατυπωθούν τυχόν ενστάσεις. Η ένσταση της κ.Αγοραστού (δικαιολογημένη αναμφίβολα) εκφράστηκε αφού ζητήθηκε η άδεια.
    Μια ιδέα για να μη βρεθούμε πάλι σε δύσκολη θέση θα ήταν το επόμενο ΔΣ να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών μέσα στα καταστατικά όρια από την αρχή της σχολικής χρονιάς ώστε να τη γνωρίζουν οι συνάδελφοι /συναδέλφισσες των γυμνασίων και να κανονίζουν ανάλογα το πρόγραμμά τους. Το θέμα θα μπορούσε να συζητηθεί και στη ΓΣ αλλά καλό θα ήταν να μην αναλωθούμε σε αυτή τη συζήτηση αλλά να εστιάσουμε στους τρόπους που θα αντιδράσουμε στα δεινά που μας βρίσκουν καθημερινά πια (πχ πληρωμή των γιατρών, συζήτηση για εφεδρεία, κόψιμο των μισθών, νέα χαράτσια κλπ, κλπ, κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή