Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Συμπαράσταση σε διωκόμενους στρατευμένους νέους

Τις τελευταίες μέρες πληροφορούμαστε ότι στρατευμένοι νέοι που τολμούν να εκφράσουν δημόσια την συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό αντιμετωπίζουν διώξεις . Ανάμεσα στους νέους που διώκονται βρίσκεται και φαντάρος ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του στην Ξάνθη που τιμωρήθηκε με 8 μέρες φυλακή επειδή διατύπωσε δημόσια την αντίθετη άποψή του στη συμμετοχή της χώρας μας στους συγκεκριμένους πολέμους.
Η ΕΛΜΕ Ξάνθης συμπαραστέκεται στους νέους στρατευμένους που τολμούν να εκφράσουν με κάθε τρόπο την πίστη τους στην ειρήνη μεταξύ των λαών. Οι φαντάροι δίνουν όρκο υπεράσπισης των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Δεν απεμπολούν όμως την ιδιότητα του πολίτη ο οποίος οφείλει να ενημερώνεται, να έχει άποψη και το σθένος να την εκφράζει. Αποτελεί δικαίωμα, αν όχι υποχρέωση, των νέων στρατευμένων, όπως και κάθε πολίτη, να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους (άρθρο 14 του Συντάγματος) και να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, πορείες και εκδηλώσεις για την υπεράσπιση της ειρήνης και της δικαιοσύνης

--------

Η ΔΑΚΕ δεν ψήφισε αυτήν την ανακοίνωση καθώς: «Η ΔΑΚΕ ΔΕ εκπαιδευτικών κατά πάγια θέση της δε σχολιάζει θέματα που βρίσκονται έξω από τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά και ειδικά θέματα για τα οποία δεν έχει σαφή ενημέρωση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου