Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Σχετικά με τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

 Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την με αριθμό 1510/2024, απόφασή του δικαιώνει τις/τους νεοδιόριστες/ους συνάδελφισσες/ους του 2020 που είχαν προσφύγει μέσω των σωματείων και των ομοσπονδιών. Συγκεκριμένα το ΔΕ ακύρωσε την Φ.10.1/1752/6-4-2023 απόφαση της Διευθύντριας της Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής, που ανακάλεσε τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης συναδελφισσών/συναδέλφων, οι οποίες/οι είχαν διοριστεί το 2020. Αντίστοιχες αποφάσεις αναμένονται για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, κατά τις οποίες συντεταγμένα έγιναν προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια. Το ΔΕ τονίζει ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2022 που εκδόθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις, δεν είχε ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό περιεχόμενο υλοποίησης της εν λόγω διαδικασίας με βάση τον ν.4823/2021. Η πρώτη Υπουργική Απόφαση με το απαιτούμενο ρυθμιστικό πλαίσιο βγήκε τον Ιανουάριο του 2023 και η επόμενη τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους (χωρίς μάλιστα να εκκινεί σαφώς όλες τις φάσεις της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης). Το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης ορίζει ότι όλες/οι οι συνάδελφισσες/οι που συμπλήρωσαν τη διετή δόκιμη υπηρεσία τους πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοδικαίως με βάση τα προβλεπόμενα του άρθρου 40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
Η απόφαση επιβάλλει την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020 ενώ ανοίγει το δρόμο και για τους υπόλοιπους αφού το ρυθμιστικό πλαίσιο βγήκε, χωρίς να είναι πλήρες, τον Φεβρουάριο του 2023.
ΤΟ ΔΣ της ΟΛΜΕ έστειλε σχετικό έγγραφο και ζητά από τις ΔΔΕ και τα ΠΥΣΔΕ να εφαρμόσουν την απόφαση του Δικαστηρίου
Ως ΕΛΜΕ, απευθυνθήκαμε στον δικηγόρο που μας συμβουλεύει και ο οποίος είχε συντάξει το σχετικό εξώδικο προς τη ΔΔΕ Ξάνθης ήδη από το 2022 (όταν έπρεπε να μονιμοποιηθούν οι διορισμένες/οι του 2020) και αναμένουμε το πόρισμά του. Θα σας κρατάμε ενήμερες/ους για κάθε εξέλιξη και θα αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες που θα χρειαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου