Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Προβολή Τρίτης 27/8

Αποχαιρετάμε τον Αύγουστο και, μάλλον, τις φετινές «Καλοκαιρινές Προβολές της ΕΛΜΕ» με μια σύγχρονη, καθαρά βρετανική, τρελή, αστυνομική κωμωδία.

Στον Κήπο του Λαογραφικού Μουσείου, στις 9μμ. Η ταινία διαρκεί 120'. Λόγω της διάρκειας της ταινίας η προβολή θα αρχίσει στην ώρα της.

Την επόμενη εβδομάδα δε θα γίνει προβολή λόγω των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Για τη συνέχεια των προβολών θα σας ενημερώσουμε με mail.
-----

 Το όνομα των ταινιών που προβάλλονται και πληροφορίες γι' αυτές στέλνονται στα mail που έχουμε.Όποια/ος θέλει να λαμβάνει πληροφόρηση για τις ταινίες που προβάλλονται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΛΜΕ elmexanthis@gmail.com

Συγκέντρωση για την κατάθεση των αιτήσεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων 2020 & 2021

Σε προηγούμενη ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ (εδώ) καλέσαμε τις/τους νεοδιόριστες/ους συναδέλφισσες/ους 2020, 2021 που δε μονιμοποιήθηκαν λόγω συμμετοχής τους στην Απεργία Αποχή από την αξιολόγηση, να μας στείλουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, κλάδο και Α.Μ. και φωτοτυπία της ταυτότητας) ώστε να συμπληρώσουμε την κοινή αίτηση μονιμοποίησης που μας έστειλε η ΟΛΜΕ και να την καταθέσουμε ως ΕΛΜΕ στη Δ/νση Β/θμιας.

H συντονισμένη κατάθεση της κοινής αίτησης μονιμοποίησης μονιμοποίησης των νεοδιόριστων θα γίνει στα γραφεία της Δ/νσης Β/θμιας Ξάνθης την Τετάρτη 28/8, στις 11πμ. Καλούμε όλες και όλους τις συναδέλφισσες/ους να συμμετέχουν.

Τα άτομα που υπηρετούν στη Β/θμια Ξάνθης αλλά δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στην Ξάνθη, ας επικοινωνήσουν με τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ για να τις/τους εξηγήσουμε πώς θα συμπεριλάβουμε το όνομά τους στην αίτηση. 

Για τις/τους νεοδιόριστες/ους του 2022 το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα επανέλθει με ειδική αίτηση. 

Για μια ακόμη φορά, σας παρακαλούμε όλες και όλους να διαχύσετε την πληροφορία και να ενημερώσετε όσα άτομα γνωρίζετε ότι τα αφορά!

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Κενά Β/θμιας Ξάνθης

ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 
ΠΕ 02        27 Π.Ω
ΠΕ 03        16 Π.Ω.
ΠΕ 04.01    5 Π.Ω.
ΠΕ 04.02    2 Π.Ω.
ΠΕ 04.04    1 Π.Ω.
ΠΕ 04.05    1 Π.Ω.
ΠΕ 06        6 Π.Ω.
ΠΕ 07        2 Π.Ω.& 1 Μ.Ω.
ΠΕ 08        2 Π.Ω. &1 Μ.Ω.
ΠΕ 11        8 Π.Ω.
ΠΕ 79.01    1 Π.Ω. & 1 Μ.Ω.
ΠΕ 80        1 Π.Ω. &1 Μ.Ω.
ΠΕ 81        1 Π.Ω.
ΠΕ 82        1 Π.Ω.
ΠΕ 83        3 Π.Ω
ΠΕ 85        1 Π.Ω.
ΠΕ 86        11 Π.Ω.
ΠΕ 87.01    1 Π.Ω.
ΠΕ 87.03    6 Π.Ω.
ΠΕ.87.08    2.Π.Ω.
ΠΕ 88.01    1 Π.Ω.
ΠΕ 89.01     1 Μ.Ω.
ΤΕ 01.19     1 Π.Ω.

ΕΑΕ ΠΕ 02 ΕΑΕ 6 Π.Ω. και 1 Μ.Ω. ΠΕ 06 ΕΑΕ 1 Μ.Ω. ΠΕ 08 ΕΑΕ 3 Π.Ω. ΠΕ 11 ΕΑΕ 2 Π.Ω. και 1 ΜΩ ΠΕ 78 ΕΑΕ 1 Π.Ω ΠΕ 86 ΕΑΕ 1 ΜΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΕ 02 6 Π.Ω. ΠΕ 03 3 Π.Ω. ΠΕ 04.01 1 Π.Ω. ΠΕ 04.02 1 Π.Ω. ΠΕ 04.04 1 Π.Ω. ΕΝΓ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΕ 02 1 Π.Ω. ΠΕ 04.01 1 Π.Ω. BRAILLE ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΛ ΠΕ 02 1 Π.Ω. ΕΒΠ 4 Π.Ω. ΣΧΟΛ. ΝΟΣΗΛΕΥΤ. 7 Π.Ω. 

Επισημαίνουμε ότι αυτά ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Μικρές αλλαγές μπορεί να υπάρξουν καθώς κάποια από αυτά τα κενά θα καλυφθούν με τους επικείμενους μονίμους διορισμούς.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Προβολή Τρίτης 19/8

Οι περιπέτειες ενός ενθουσιώδους, χαοτικού αλλά και ανίκανου αστυνομικού που αντιμετωπίζει έναν γοητευτικό, αριστοκράτη κλέφτη κοσμημάτων θα μας απασχολήσουν αυτήν την Τρίτη 19/8 ,στις «Καλοκαιρινές Προβολές της ΕΛΜΕ». Ποτέ το έγκλημα δεν ήταν πιο διασκεδαστικό...

Στον Κήπο του Λαογραφικού Μουσείου, στις 9μμ. Η ταινία διαρκεί 115'.

ΟΛΜΕ: Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή – Όχι στις μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων

 Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζουν και υλοποιούν μια πολιτική η οποία υπονομεύει με απόλυτο τρόπο την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων με τις εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων στις οποίες και προχωρούν. Μια πολιτική η οποία περιορίζει ασφυκτικά το δικαίωμα των μαθητριών και μαθητών να πηγαίνουν στο σχολείο στο οποίο υπάγονται και να μην μετακινούνται ενώ την ίδια ώρα διαμορφώνει μια εξαιρετικά αρνητική πραγματικότητα για τα εργασιακά δικαιώματα πολλών εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα, στην περίοδο της θερινής άδειας για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων καλούνται να συγκροτήσουν στο  myschool τα τμήματα, με βάση τα τρέχοντα αριθμητικά δεδομένα του μαθητικού δυναμικού, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψη ούτε οι παραπεμπόμενοι, ούτε την πρόβλεψη που κατετέθη στην πλατφόρμα e-eggrafes για τις αναμενόμενες εγγραφές του Σεπτεμβρίου (για τα ΓΕΛ, τα ΕΠΑΛ, ακόμα και για τα Διαπολιτισμικά Σχολεία στα οποία οι εγγραφές πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και κυρίως με χειρόγραφες αιτήσεις), ούτε θέματα συνδεόμενα με μαθησιακές δυσκολίες. Είναι ενδεικτικό ότι αναφορικά με τα ΕΠΑΛ υπάρχει σαφής περιορισμός στην έγκριση τμημάτων  γενικής παιδείας, τομέων  και ειδικοτήτων. Παρά την ενημέρωση από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις ότι οι συμπτύξεις γίνονται προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των νεοδιόριστων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι σαφές πως η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει σε ακόμα πιο αρνητικές συνθήκες με λιγότερα και πολυπληθή τμήματα.
Η επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων θα επιφέρει ευρύτερη αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς (ανατροπή προγραμμάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, καθυστέρηση στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και κάλυψης των κενών κ.λπ.).

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Αιτήσεις για τη μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ μας έστειλε την αίτηση για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που ακολουθεί. 

Θυμίζουμε ότι μετά από δικαστική απόφαση δικαιώθηκαν συναδέλφισσες/οι διορισμένες/οι το 2020 για τις/τους ακυρώθηκε η μονιμοποίησή τους επειδή δεν αξιολογήθηκαν λόγω συμμετοχής στην απεργία αποχή (λεπτομέρειες εδώ).
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της ΕΛΜΕ (εδώ), αλλά και το ΔΣ της ΟΛΜΕ (εδώ), αυτό ανοίγει τον δρόμο για τη μονιμοποίηση σίγουρα των διορισμένων το 2020 αλλά πιθανόν και του 2021 και 2022.
Σε προηγούμενη ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ (εδώ) καλούσαμε τις/τους νεοδιόριστες/ους συναδέλφισσες/ους 2020, 2021 & 2022 που δε μονιμοποιήθηκαν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ για να οργανώσουμε τις κινήσεις μας. 
Πρώτη κίνηση θα είναι η συντονισμένη κατάθεση των αιτήσεων μονιμοποίησης που μας έστειλε η ΟΛΜΕ και αφορά τις/τους νεοδιόριστες/ους του 2020 & 2021. Για το 2022 το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα επανέλθει με ειδική αίτηση. 
Οι αιτήσεις που στέλνει η ΟΛΜΕ θα κατατεθούν από τις ΕΛΜΕ και θα αναφέρονται στα άτομα για τα οποία ζητάμε τη μονιμοποίηση. Χρειαζόμαστε:  Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Κλάδο και Α.Μ. και φωτοτυπία της ταυτότητας.
 
Η κατάθεση θα γίνει με συγκέντρωση στον χώρο της Β/θμιας. Καλούμε όλες και όλους τις συναδέλφισσες/ους να συμμετέχουν. Η ακριβής μέρα και ώρα που θα γίνει η κατάθεση θα ανακοινωθεί σύντομα.

Και πάλι, σας παρακαλούμε όλες και όλους να διαχύσετε την πληροφορία και να ενημερώσετε όσα άτομα γνωρίζετε ότι τα αφορά!
 
Ακολουθεί το κείμενο της ΟΛΜΕ με τις αιτήσεις. (Θα σταλεί και στα mail)

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Προβολή Τρίτης 13/8

Ύστερα από πρόταση των φίλων των «Καλοκαιρινών Προβολών της ΕΛΜΕ» αυτήν την Τρίτη 13/8, επιστρέφουμε στην μεταπολεμική Ιταλία και ασχολούμαστε με τις περιπέτειες του παπά και του δήμαρχου ενός μικρού χωριού που λατρεύουν να μισούνται. Πιο κλασική κωμωδία  δε γίνεται... 

Στον Κήπο του Λαογραφικού Μουσείου, στις 9μμ. Η ταινία διαρκεί 105'.

-----------

Το όνομα των ταινιών που προβάλλονται και πληροφορίες γι' αυτές στέλνονται στα mail που έχουμε.Όποια/ος θέλει να λαμβάνει πληροφόρηση για τις ταινίες που προβάλλονται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΛΜΕ elmexanthis@gmail.com   

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

ΕΠΕΙΓΟΝ: Κάλεσμα των μη μονιμοποιημένων νεοδιόριστων 2020, 21 & 22

Ύστερα από την ενημέρωσή μας από τον δικηγόρο της ΕΛΜΕ που σας στείλαμε χθες (δείτε και εδώ) και μετά την ανακοίνωση ΔΣ της ΟΛΜΕ (εδώ) καλούμε τις/τους νεοδιόριστες/ους συναδέλφισσες/ους 2020, 2021 & 2022 που δεν μονιμοποιήθηκαν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ για να οργανώσουμε τις κινήσεις μας από εδώ και πέρα ξεκινώντας από τη συντονισμένη κατάθεση αίτησης μονιμοποίησης.

Σας παρακαλούμε όλες και όλους να ενημερώσετε όσα άτομα γνωρίζετε ότι τα αφορά!


Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

ΟΛΜΕ: Βήματα για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου

 Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ως συνέχεια της απόφασης για την «Άμεση μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών» (αριθμ. Πρωτ. 11/29-7-2024) αποφασίζει τα εξής βήματα:
1. Την αποστολή στο Υπουργείο Παιδείας και στις ΔΔΕ σε όλη την Ελλάδα της υπ’ αρίθμ. 1510/2024 Απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών καθώς και σχετικό υπόμνημα.
2. Καλεί όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας να συλλέξουν τα στοιχεία των δόκιμων εκπαιδευτικών που διορίστηκαν τα έτη: 2020, 2021, 2022 κατ’ έτος.
3. Να ορίσουν ημερομηνία κατάθεσης στις κατά τόπους ΔΔΕ αίτησης για αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των ανωτέρω συναδέλφων, που θα τους αποσταλεί από την ΟΛΜΕ και να προβούν στις σχετικές κινητοποιήσεις.
4. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε νέα συνεδρίασή του θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα του κλάδου.
Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους σε διαρκή επαφή με τις τοπικές ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ.
Καμία και κανένας μόνος του.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Απάντηση του δικηγόρου της ΕΛΜΕ σχετικά με τις εξελίξεις με τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

 Τον Φεβρουάριο του 2023 είχε συνταχθεί εξώδικη επιστολή και είχε αποσταλεί στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης (ακολουθεί). Το εν λόγω ζήτημα τίθεται εκ νέου δεδομένου ότι το αίτημα της εν λόγω εξωδίκου επιστολής προς τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης επιβεβαιώνεται από τη με αριθμό 1510/2024 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών το οποίο ακύρωσε την ανάκληση των πράξεων μονιμοποίησης της Διευθύντριας Π. Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής η οποία αφού είχε προχωρήσει στη μονιμοποίηση των αιτούντων λόγω συμπλήρωσης διετούς πραγματικής ευδόκιμης υπηρεσίας εν συνεχεία προέβη στην ανάκλησή τους λόγω μη διενέργειας αξιολόγησης των προσφευγόντων εκπαιδευτικών. Όπως έκρινε το Δικαστήριο η πράξη νομιμοποίησης ανακλήθηκε μη νόμιμα δεδομένου ότι κατά τον χρόνο λήξης της διετούς δοκιμαστικής περιόδου και κατά τον χρόνο έκδοσης της ανακληθείσας απόφασης δεν ήταν εφικτή η διενέργεια της αξιολόγησης ελλείψει του απαιτούμενου ρυθμιστικού πλαισίου. Το Δικαστήριο υπολαμβάνει ότι το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο τίθεται σε ισχύ με την έκδοση των δύο υπουργικών αποφάσεων που αφορούν σε ουσιώδεις λεπτομέρειες ουσιαστικές (ΦΕΚ τ. Β388/27.01.2023) και τεχνικές (ΦΕΚ τ. Β΄602/08-.02.2023) απαραίτητων για τη διενέργειά τους. Ως εκ τούτου διαφαίνεται ότι όσοι έχουν συμπληρώσει ευδόκιμη δοκιμαστική υπηρεσία μέχρι τις 07-02-2023 πρέπει να μονιμοποιηθούν με την διαδικασία που ακολουθούνταν έως τότε κατ’ εφαρμογή του άρθρου 40 του νόμου 3528/2007. Αυτή όμως η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών αφενός δεν είναι τελεσίδικη και αφετέρου δεν υποχρεώνει τη Διοίκηση να ενεργήσει σύμφωνα με το σκεπτικό της παρεκτός για όσους καταλαμβάνει, ήτοι για όσους είχαν ασκήσει αίτηση ακύρωσης κατά της ανάκλησης της πράξης μονιμοποίησής τους. Επίσης η εν λόγω απόφαση έκρινε τις συγκεκριμένες πράξεις ανάκλησης προηγούμενων πράξεων νομιμοποίησης η δε πράξη ανάκλησης είχε εκδοθεί σε χρόνο που δεν υφίστατο το ρυθμιστικό πλαίσιο για τη διενέργεια της αξιολόγησης.

Συμπερασματικά: όσοι είχαν συμπληρώσει διετή ευδόκιμη υπηρεσία μέχρι τις 27.01.2023 θα έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί. Αυτό είναι σαφές. Ως εκ τούτου δικαιούνται να αιτηθούν τη μονιμοποίησή τους επικαλούμενοι και τη εν λόγω απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Η Διοίκηση οφείλει να λάβει υπόψιν της το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης δεν είναι όμως υποχρεωμένη να την αποδεχθεί. Αν δεν αποδεχθεί όμως τη μονιμοποίηση όσων έχουν το σχετικό δικαίωμα θα πρέπει να κριθεί αν συντρέχει παρανομία των οργάνων της. 

Προτείνεται η υποβολή αιτήσεων μονιμοποίησης από όσους είχαν συμπληρώσει πραγματική ευδόκιμη υπηρεσία δύο ετών προ της εκδόσεως της Υπουργικής Απόφασης που όριζε τις λεπτομέρειες διεξαγωγής της αξιολόγησης (27.01.2023). Τυχόν αρνητική απόφαση της Διοίκησης θα συνιστά ατομική εκτελεστή διοικητική πράξη που μπορεί να προσβληθεί δικαστικά.

Προβολή Τρίτης 6/8

Σύγχρονη, εντελώς γαλλική, κωμωδία αυτήν την Τρίτη 6/8 στις «Καλοκαιρινές Προβολές της ΕΛΜΕ». Τι γίνεται όταν αντιστρέφονται οι ρόλοι και ο γιος προσπαθεί να προστατεύσει την παρορμητική μαμά του;

Στον Κήπο του Λαογραφικού Μουσείου, στις 9μμ. Η ταινία διαρκεί 99'.


-------------
Το όνομα των ταινιών που προβάλλονται και πληροφορίες γι' αυτές στέλνονται στα mail που έχουμε.Όποια/ος θέλει να λαμβάνει πληροφόρηση για τις ταινίες που προβάλλονται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΛΜΕ elmexanthis@gmail.com  

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Σχετικά με τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

 Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την με αριθμό 1510/2024, απόφασή του δικαιώνει τις/τους νεοδιόριστες/ους συνάδελφισσες/ους του 2020 που είχαν προσφύγει μέσω των σωματείων και των ομοσπονδιών. Συγκεκριμένα το ΔΕ ακύρωσε την Φ.10.1/1752/6-4-2023 απόφαση της Διευθύντριας της Δ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής, που ανακάλεσε τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης συναδελφισσών/συναδέλφων, οι οποίες/οι είχαν διοριστεί το 2020. Αντίστοιχες αποφάσεις αναμένονται για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, κατά τις οποίες συντεταγμένα έγιναν προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια. Το ΔΕ τονίζει ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2022 που εκδόθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις, δεν είχε ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό περιεχόμενο υλοποίησης της εν λόγω διαδικασίας με βάση τον ν.4823/2021. Η πρώτη Υπουργική Απόφαση με το απαιτούμενο ρυθμιστικό πλαίσιο βγήκε τον Ιανουάριο του 2023 και η επόμενη τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους (χωρίς μάλιστα να εκκινεί σαφώς όλες τις φάσεις της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης). Το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης ορίζει ότι όλες/οι οι συνάδελφισσες/οι που συμπλήρωσαν τη διετή δόκιμη υπηρεσία τους πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοδικαίως με βάση τα προβλεπόμενα του άρθρου 40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
Η απόφαση επιβάλλει την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020 ενώ ανοίγει το δρόμο και για τους υπόλοιπους αφού το ρυθμιστικό πλαίσιο βγήκε, χωρίς να είναι πλήρες, τον Φεβρουάριο του 2023.
ΤΟ ΔΣ της ΟΛΜΕ έστειλε σχετικό έγγραφο και ζητά από τις ΔΔΕ και τα ΠΥΣΔΕ να εφαρμόσουν την απόφαση του Δικαστηρίου
Ως ΕΛΜΕ, απευθυνθήκαμε στον δικηγόρο που μας συμβουλεύει και ο οποίος είχε συντάξει το σχετικό εξώδικο προς τη ΔΔΕ Ξάνθης ήδη από το 2022 (όταν έπρεπε να μονιμοποιηθούν οι διορισμένες/οι του 2020) και αναμένουμε το πόρισμά του. Θα σας κρατάμε ενήμερες/ους για κάθε εξέλιξη και θα αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες που θα χρειαστούν.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Συλλυπητήριο

 Με λύπη μεγάλη πληροφορηθήκαμε το πολύ σοβαρό δυστύχημα που συνέβη στη διασταύρωση Μυρωδάτου-Αβδήρων. Η μία από τις έφηβες που επέβαιναν -μαθητριες και οι τρεις  Γυμνασίου της Ξάνθης - δυστυχώς υπέκυψε στα  τραύματά της.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος  ελπίζοντας ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα από την πολιτεία, ώστε να αποτραπούν ανάλογα τραγικά συμβάντα στην περιοχή.