Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

ΟΛΜΕ: «Έφυγε» ο Τάσος Σταυρόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ)

Έφυγε από τη ζωή την 1η Μάη 2023, ο Τάσος Σταυρόπουλος , πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) από τη μέρα της συγκρότησής της.
Ο Τάσος πέρασε όλη τη ζωή του μέσα στον καθημερινό αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για να καλυτερέψει η ζωή των ανθρώπων, για να αλλάξει ο κόσμος.

Από τα χωριά της  ορεινής Ηλείας μέχρι τα σχολεία της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης και την ΠΕΣΕΚ. Υπήρξε μαχητικός συνδικαλιστής στο χώρο της εκπαίδευσης, έχοντας διατελέσει για χρόνια πρόεδρος της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ενώ συμμετείχε ως σύνεδρος σε πολλά συνέδρια της ΟΛΜΕ.
Στάθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων του κλάδου και πίστευε ακράδαντα στην ανάγκη της οργανωμένης πάλης και της ενωτικής δράσης όλων των εργαζομένων. Ειδικά την τελευταία δεκαετία, αναδείχθηκε σε κύριο εκφραστή της αγωνιστικής στάσης μέσα στο κίνημα των συνταξιούχων και ειδικά των συνταξιούχων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από την ΠΕΣΕΚ της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος και πρόεδρός της μέχρι σήμερα.
Υπήρξε πάντα ανιδιοτελής και είναι χιλιάδες οι συνάδελφοι που δέχτηκαν τη συμβουλή του, την υποστήριξή του, τη βοήθειά του για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ζωής και της επιβίωσης.
Για εμάς που τον συναντήσαμε μέσα από τη δράση του στο κίνημα είτε εν ενεργεία, είτε ως συνταξιούχου, η απώλεια είναι τεράστια και δυσαναπλήρωτη. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι να συνεχίσουμε το δρόμο του στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Η πολιτική κηδεία θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο Αθήνας, την Παρασκευή  5/5, στις 12:00 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου