Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων της ΕΛΜΕ Ξάνθης για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων της ΕΛΜΕ Ξάνθης για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ θα γίνουν στις 19/5/2022 στο 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Επειδή, λόγω του νέου συνδικαλιστικού νόμου, δεν προβλέπεται συνδικαλιστική άδεια, η τακτική Γενική Συνέλευση γίνει την Τετάρτη 18/5/2022 στις 7:30μμ στον ίδιο χώρο. Οι ακριβείς ώρες της εκλογικής διαδικασίας θα ανακοινωθούν έγκαιρα.
Ο αριθμός των αντιπροσώπων των ΕΛΜΕ στο συνέδριο υπολογίζεται με βάση το συνολικό αριθμό των μελών που θα ψηφίσουν (1 αντιπρόσωπος ανά 100 ψηφίσαντες). Επομένως, για τη σωστή εκπροσώπηση της Ξάνθης στο συνέδριο, επιβάλλεται η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων/ισσών στις εκλογές.
Η κατάθεση υποψηφιοτήτων θα γίνεται μέχρι τις 12μμ της Τρίτης 17/5/2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΛΜΕ (elmexanthis@gmail.com). Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του ΔΣ. Για την ενημέρωση των συναδέλφων/ισσών τα ψηφοδέλτια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ την Τετάρτη το πρωί.
Στις εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, εκτός των μόνιμων εκπαιδευτικών, έχουν οι αναπληρωτές/τριες, οι Α.Μ.Ω. και οι ωρομίσθιοι/ες όπως επίσης και οι αποσπασμένοι συνάδελφοι σε υπηρεσίες εκτός δευτεροβάθμιας και οι συνάδελφοι/ισσες που έχουν διατεθεί στην Α/βάθμια Εκπ/ση ή τα μειονοτικά σχολεία. Οι συνάδελφοι/ισσες που δεν είναι γραμμένοι/ες στην ΕΛΜΕ ή δεν είναι τακτοποιημένοι/ες οικονομικά μπορούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους πριν την ψηφοφορία.
Στα Συνέδρια της ΟΛΜΕ συζητούνται και αποφασίζονται οι τα αιτήματα του κλάδου και διαμορφώνεται το πολιτικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ. Οι αποφάσεις των συνεδρίων είναι δεσμευτικές για όλον τον κλάδο και ανατρέπονται μόνο με άλλο συνέδριο. Από τους/τις αντιπροσώπους που θα συμμετέχουν στο συνέδριο θα εκλεγεί και το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου