Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Επιστολή του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Τα τελευταία χρόνια, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κλάδου με την άμεση απόκριση στα προβλήματα που προέκυπταν, τα εμπεριστατωμένα κείμενα και τις σαφείς και μελετημένες οδηγίες που έστελνε στα μέλη. Μετά την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας -αποχής, όμως, έγινε φανερό ότι δεν είχε γίνει εμπεριστατωμένη συζήτηση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ σχετικά με τα βήματα που θα ακολουθούσαν την, αναμενόμενη έτσι ή αλλιώς, απόφαση αυτή. Τα μέλη του ΔΣ διαφώνησαν σχετικά με τους τρόπους συνέχισης του αγώνα. Και ενώ η διαφωνία και οι διαφορετικές απόψεις είναι απόλυτα απαραίτητες στα συνδικαλιστικά σωματεία, για την σωστή λειτουργία και την επίτευξη αποτελέσματος όμως απαραίτητη είναι η επικέντρωση στα συμφέροντα του κλάδου και η συνεννόηση και η σύγκλιση σε κοινές αποφάσεις. Η κατάσταση επιδεινώθηκε με τις αντεγκλήσεις και τη δημόσια εκτόξευση κατηγοριών που ακολούθησαν τη συνέλευση προέδρων που έγινε στις 16/11. 

Οι συνέπειες αυτού του κλίματος, καθώς και η έλλειψη σχεδίου που θα ακολουθούσε την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας -αποχής, αποκάρδιωσαν τον κλάδο που ήταν ενωμένος και έτοιμος να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση με άλλους τρόπους. 

Κοινή εκτίμηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης αλλά και των συναδελφισσών και συναδέλφων στην Ξάνθη, είναι ότι ο χώρος για να συζητηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και το τι έφταιξε είναι το επόμενο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Αυτή τη στιγμή επείγει η συνεννόηση και η λήψη αποφάσεων ώστε να ξαναενωθεί ο κλάδος και να συνεχιστεί ο αγώνας τόσο ενάντια στην αξιολόγηση όσο και για τη διεκδίκηση επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν τη δημόσια εκπαίδευση και για τα οποία δεν ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί. 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης έχει ήδη προτείνει κοινά κείμενα και έχει ήδη ξεκινήσει να τα στέλνει. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αναλάβει το ΔΣ της ΟΛΜΕ τη σύνταξη αυτών των κοινών κειμένων και/ή, εναλλακτικά, τη σύνταξη κοινών κατευθύνσεων στη σύνταξη κειμένων για την αξιολόγηση. Σε κάθε περίπτωση είμαστε είμαστε έτοιμες και έτοιμοι να στηρίξουμε οποιαδήποτε, άλλου είδους, κινητοποίηση θα αποφασίσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ. 

Καλούμε τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ να ξαναβρούν τον κοινό τους βηματισμό και να ξαναπιάσουν τη συζήτηση για την κοινή αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο και να προετοιμάσουν τον κλάδο για τη διεκδίκηση λύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου