Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ σχετικά με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας βρισκόμαστε αντιμέτωπες/οι, για δεύτερη σχολική χρονιά και ενόψει ενός αναμενόμενου 4ου ισχυρού κύματος πανδημίας, με τα σχολεία να ανοίγουν χωρίς πρόσθετη μέριμνα υγειονομικής θωράκισης (όπως μικρότερα τμήματα) πέραν της μετακύλισης στην ατομική ευθύνη. 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης θεωρεί τα εμβόλια δώρο της επιστήμης και τη χώρα μας τυχερή που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές που έχουν πρόσβαση σε εμβόλια. Εντούτοις, θεωρούμε ότι ο εμβολιασμός δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικός, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Για το λόγο αυτό και για την προστασία της δημόσιας υγείας, καλούμε την πολιτεία να μεριμνήσει ώστε να διενεργούνται rapid τεστ στις σχολικές μονάδες από ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να γίνεται αξιόπιστα ανίχνευση κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών και των συναδελφισσών/ων που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν έχουν εμβολιαστεί. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενες/οι να επωμίζονται το κόστος των τεστ που αφορούν στη δημόσια υγεία.
Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου παιδείας 
καταρχάς, να ακυρώσει κάθε σχεδιασμό για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τμημάτων και με αίσθημα ευθύνης να λάβει όλα τα  απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που θέτει, εδώ και δύο χρόνια, η εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου