Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Επιστολή προς τον ΔΔΕ σχετικά με το 4ο Λύκειο

Προς τον ΔΔΕ:

Πληροφορηθήκαμε από το 4ο Λύκειο ότι στην Α λυκείου για το σχολικό έτος 2021-22 έχουν εγγραφεί μόλις 50(!) παιδιά από τα περίπου 80 που εγγράφηκαν στην προηγούμενη σχολική χρονιά 2020-21 τα οποία και πάλι ήταν ασύλληπτα λίγα ανάλογα με τη χωροταξική κατανομή και τον πληθυσμό των σχολείων από τα οποία έρχονται παιδιά στο 4ο Λύκειο και σίγουρα λιγότερα από την προηγούμενη σχολική χρονιά 2019-20. Το σχολείο, πλέον, κινδυνεύει να κλείσει με όποιες συνέπειες έχει το κλείσιμο ενός σχολείου!

Επειδή, δε φαίνεται να έχει συμβεί κάποια δραματική πληθυσμιακή αλλαγή στην Ξάνθη ενώ, ταυτόχρονα, τα γυμνάσια από τα οποία έρχονται τα παιδιά στο 4ο Λύκειο δεν είχε παρατηρηθεί αντίστοιχη μείωση μαθητριών/ών, θεωρούμε τη διαφορά αυτή πολύ προβληματική. Ως εκ τούτου ζητάμε να μάθουμε:

- αν έχει γίνει κάποια αλλαγή στη χωροταξική κατανομή των σχολείων την οποία δεν έχουμε πληροφορηθεί

- αν έχει γίνει ο έλεγχος νομιμότητας των εγγράφων και της διαδικασίας των αλλαγών των διευθύνσεων των παιδιών που ζητήθηκαν το προηγούμενο σχολική έτος.

- πόσα παιδιά γράφηκαν αντίστοιχα στην Α Λυκείου στα άλλα γενικά λύκεια του αστικού ιστού της Ξάνθης για το σχολικό έτος 2021-22.

Επίσης ζητάμε να γίνει επανέλεγχος της κατανομής των παιδιών της Α Λυκείου στα Λύκεια της πόλης της Ξάνθης και τον έλεγχο των διευθύνσεων των παιδιών ανάλογα με το σχολείο που πήγαιναν στην προηγούμενη βαθμίδα με αντιπαραβολή στοιχείων από το σύστημα My school. Σε περίπτωση λάθους ζητάμε την επιστροφή του παιδιού αυστηρά στο σχολείο που ανήκει.

Ενδιαφέρον θα είχε επίσης να ελεγχθεί αν έγινε αυξημένος αριθμός αλλαγών των διευθύνσεων κατοικίας κατά τη διάρκεια της Γ Γυμνασίου.

Ως ΕΛΜΕ έχουμε, επανειλημμένα, καταγγείλει αυτό το φαινόμενο της αποψίλωσης των περιφερειακών, κυρίως, σχολείων που παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια γενικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Το φαινόμενο αυτό ενισχύει την αντίληψη των σχολείων δύο κατηγοριών, στερεί τα σχολεία από πολύτιμο μαθητικό δυναμικό με συνέπεια να καταργούνταιολόκληρα τμήματα και ταυτόχρονα επιβαρύνει άλλα, γειτονικά, σχολεία γεμίζοντάς τα ασφυκτικά.

8 σχόλια:

 1. Τολματε να ζητησετε ποινικες ευθυνες για τους διευθυντες που δεχονται πλαστα δικαιολογητικα για να γιγαντωσουν τα σχολεια τους ακυρωνοντας την χωροταξικη κατανομη; Κρισεις ερχονται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μην μπερδεύεστε. Το 4ο Λύκειο στο παρελθών είχε υποβαθμιστεί με ευθύνη όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα τελευταία χρόνια έγινε, είναι η αλήθεία, μια μεγάλη προσπάθεια διόρθωσης των κακώς κείμενων, πάλι με ευθύνη των εμπλεκομένων, τα πρόσωπα δεν είναι αναγκαστικά τα ίδια. Τα ατελέσματα ήταν αρκετά θετικά. Είναι κρίμα να χαθεί αυτό που χτύστικε με κόπο, γι' αυτό καλό είναι να γίνει ένας έλεγχος, μην ξεχνάτε ότι τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφωθεί ένα ισχυρό ρεύμα προς την τεχνική εκπαίδευση, το οποίο αποδυναμώνει τα γενικά λύκεια.
   Είναι όμως λάθος, μεγάλο ,να κατηγουρούμε ανώνυμα διευθυντές, ρίχνοντας λάσπη χωρίς μάλιστα στοιχεία. Αν υπάρχουν στοιχεία για ψευδείς δηλώσεις τότε αυτό πρέπει να καταγγελθεί επίσημα και επωνύμως, ώστε να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να δεχθούν τις επιπτώσεις του νόμου όσοι υπέβαλαν τις ψευδείς δηλώσεις.

   Διαγραφή
 2. Για τις σοβαρές καταγγελίες κατά του προέδρου σας φαντάζομαι δε χρειάζεται να κάνετε ΤΙΠΟΤΑ!!! Αλληλοκαλυψη! "Βόηθα με να σε βοηθώ να ανεβούμε στο βουνό"...πλάτες η μία παράταξη στην άλλη... Όλοι ίδιοι είστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι εννοείς; Γιατί δεν βγάζει νόημα.

   Διαγραφή
  2. Μην αναρωτιέται γιατί ο κόσμος δε σας έχει εμπιστοσύνη, όταν βλέπουν να γίνονται τέτοια βολέματα. Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ που ΔΕΝ παραιτήθηκε από το ΠΥΣΔΕ για να εκπροσωπήσει καλύτερα!!! τα συμφέροντα των συναδέλφων φρόντισε να πάρει την ανύπαρκτη οργανική του Γυμνασίου Γλαύκης!!! Μάλλον δεν το ήξερε ότι δεν γίνεται να υπάρχει οργανική στο Γυμνάσιο Γλαύκης όταν υπέγραφε σα μέλος του ΠΥΣΔΕ, ΔΕΝ το ήξερε ως όφειλε σα πρόεδρος της ΕΛΜΕ για να διαφυλάξει τους συναδέλφους της από αυτό ακριβώς του είδους τις αδικίες!!! Δεν το έμαθε και πριν 15 ημέρες που ανέλαβε υπηρεσία στο Γυμνάσιο....
   Και σας ρωτάω, σε ποιον θα διαμαρτυρηθούν οι συνάδελφοι;;;; Στο μέλος του ΠΥΣΔΕ ή  στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ;
   Παρεμπιπτόντως στο Γυμνάσιο Γλαύκης είχε βγει υπεραριθμία!!!
   Για να μη πούμε για οργανικές που εξαφανίζονται γιατί κάποιοι δε θέλουν να υπηρετήσουν σε συγκεκριμένα σχολεία...
   Συγχαρητήρια! Άξιοι! Αν υπήρχε μπέσα....

   Διαγραφή
  3. Σκηνή από το κοντινό μέλλον : η τωρινή πρόεδρος της ΕΛΜΕ είναι διευθύντρια σε σχολείο ( αυτός είναι ο καημός της ) και αξιολογεί συναδέλφους !!!

   Ε ρε γλέντια ...

   Διαγραφή
  4. Οι καταγγελίες αυτές,αν ευσταθούν, είναι πολύ σοβαρές. Δύο πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα: 1ον η πρόεδρος να δόσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για τα πραγματικά στοιχεία και 2ον τα υπόλοιπα μέλη της ΕΛΜΕ, είναι αυτοννόητο ότι επειδή αφορούν μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ αυτό δεν μπορεί να συμμετέχει, να διερευνήσουν το θέμα και να αναρτήσουν επίσημη ανακοίνωση.

   Διαγραφή
 3. Η απόλυτη υποκρισία απ' όλους τους εμπλεκόμενους..Τα Γυμνάσια-Λύκεια, στα ορεινά, έχουν αδειάσει από μαθητές, διότι τα δέχεται το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο, στο κέντρο της πόλης, μετά από πίεση δικών σας βουλευτών, πολιτικάντηδων και κάθε λογής περίεργων, όλοι αλληλέγγυοι...είπαν οι Συριζαίοι του 4ου Λυκείου να κάνουν αντιπολίτευση, τώρα που θίχτηκε το ωράριο τους..έλα όμως που στη Ξάνθη, γνωρίζουμε και τί ώρα τρώει ο καθένας...ομερτά και αλληλοκάλυψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή