Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΟΛΜΕ: Δε νομιμοποιούμε τις εκλογές παρωδία

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά και την έκδοση της υπ’ άριθμ. Φ.350/52/139940 Υ.Α., που τροποποιεί την διαδικασία των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε:
Να προχωρήσει στην απόσυρση των ψηφοδελτίων, για το ΚΥΣΔΕ και το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής, των παρατάξεων εκείνων που συντάσσονται με την απόφαση της ΟΛΜΕ περί μη συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές. Για το λόγο αυτόν, καλούμε τους εκπροσώπους των παρατάξεων να καταθέσουν στην γραμματεία της ΟΛΜΕ τη δήλωση απόσυρσης των συνδυασμών τους και τις ατομικές δηλώσεις απόσυρσης όλων των υποψηφίων τους, ώστε να κατατεθούν συντεταγμένα και ταυτόχρονα μέσω της ΟΛΜΕ στο ΥΠΑΙΘ και την ΠΔΕ Αττικής.
Να προχωρήσει σε συνέντευξη τύπου, με κάλεσμα συμμετοχής στη ΔΟΕ.
Σε περίπτωση που, παρόλα τα παραπάνω, υπάρξουν υποψήφιοι και το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει στην διενέργεια των εκλογών, καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους να απέχουν μαζικά από την ψηφοφορία.

Να καλέσει τις ΕΛΜΕ:
- Να οργανώσουν με την ίδια διαδικασία, που θα ακολουθήσει η ΟΛΜΕ, την συντεταγμένη και ταυτόχρονη απόσυρση των ψηφοδελτίων όσων παρατάξεων συμφωνούν για τα ΠΥΣΔΕ και τα ΑΠΥΣΔΕ.
- Σε περίπτωση διενέργειας εκλογών να καλέσουν τα μέλη τους σε αποχή.
- Να δημοσιοποιήσουν ανακοινώσεις με την απόφαση τους σχετικά με την απόσυρση υποψηφιοτήτων και την αποχή από τις εκλογές.
- Να μην ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.
- Να προχωρήσουν σε συνεντεύξεις τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
- Να καλέσουν, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων, Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση των συναδέλφων και επικύρωση των αποφάσεων.
- Να πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΔΔΕ και ΠΔΕ την ημέρα κατάθεσης της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων.

Με ενότητα απαντάμε στην αντιδημοκρατικότητα του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης.

Δε νομιμοποιούμε τις εκλογές παρωδία

2 σχόλια:

  1. Η ΔΑΚΕ δεν απέσυρε τα ψηφοδέλτια της, οπότε θα την αναδείξετε, εκ των πραγμάτων, πρώτη δύναμη και θα βγάλει και πολλούς αιρετούς, αφού μια χαρά θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι τους!
    Μπράβο σαΐνια της Αριστεράς! Από λαϊκισμό και συνδικαλισμό δεκαετίας '80, βγαίνετε πρώτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή σε όσους κατέβουν υποψήφιοι και σε όσους ψηφίσουν. Τα πάντα για την καρεκλα. Τους είδαμε τους "σύγχρονους" παλαι πότε συνδικαλιστές να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια της εξουσιας. Να τους χαιρεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή