Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Διαμαρτυρία προς τον Δ/ντη Β/θμιας

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη μεταφορά της ειδικότητας της  Φυσικοθεραπείας από το 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης στο 1ο ΕΠΑΛ, μετά την εισήγηση  του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης και την απόφαση του Υπουργείου.  Παρά τις αντιδράσεις του συλλόγου διδασκόντων, του συλλόγου γονέων και  κηδεμόνων κι όλων των φορέων του τόπου, o Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης  Ξάνθης κ. Παπαθανασίου Γ. έμεινε σταθερός στην απόφασή του για τη  μεταφορά της ειδικότητας από το ένα σχολείο στο άλλο. Το Υπουργείο  επανήλθε με νέο ερώτημα καλώντας το Διευθυντή να απαντήσει εκ νέου,  εκείνος  παρέμεινε στην αρχική του εισήγηση χωρίς καμιά παρέκκλιση.

Θεωρούμε απαράδεκτη την εμμονή τόσο του κυρίου Παπαθανασίου στην αρχική του απόφαση όσο και την αποδοχή της από το υπουργείο αγνοώντας έτσι τις αντιδράσεις όλων των ενδιαφερόμενων και των τοπικών φορέων. Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης πάντως, θεωρούμε ότι βρίσκεται στη νομοθεσία η οποία πρέπει να αλλάξει έτσι ώστε να λαμβάνεται υπόψη κατά κύριο λόγο η γνώμη του συλλόγου διδασκόντων για τις αποφάσεις που  σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολείων.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτούμε ενημέρωση από τη ΔΔΕ για παρόμοια θέματα  που θα προκύψουν στο μέλλον, όπως είναι οι μεταφορές ειδικοτήτων, συγχωνεύσεις σχολείων κλπ. Είναι ανεπίτρεπτο η ΔΔΕ να προτείνει θέματα  που επηρεάζουν τη ζωή συναδελφισσών/ων και οι  ίδιες/οι να τα μαθαίνουν  τελευταίες/οι.

4 σχόλια:

  1. 1. Η καταγγελία / διαμαρτυρία έγινε τελικά σκέτη διαμαρτυρία ( πιο χλιαρή δεν γίνεται ).
    2. Ο δ/ντης ΔΔΕ Ξάνθης δυστυχώς έδειξε μια πλευρά του που δεν την περίμενε κανείς : την έλλειψη δημοκρατικότητας . Είναι επιεικώς απαράδεκτο να καλείται από τον σύλλογο διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και να μη εμφανίζεται για να ακούσει τις απόψεις τους αλλά και να εκθέσει τις δικές του . Κρίμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταγγελία είναι και ας την βάφτισαν "διαμαρτυρία". Να μας εξηγήσει η ΔΔΕ με ποιον τρόπο απάλλαξε από τις επιτηρήσεις των πανελληνίων το 50% τον υπηρετούντων καθηγητών. Ανήκουν οι μισοί σε ευπαθείς ομάδες με το γράμμα του νόμου; Πολύ αμφιβάλω. Για σας που την κάνετε δια της πλαγίας οδού: δεν μπορεί να απολαμβάνετε την ασφάλεια του σπιτιού σας και ταυτόχρονα να πηγαίνετε για καφέ και ψώνια, δεν μπορεί να δηλώνετε ευπαθείς να απέχετε από τα καθήκοντα και την ίδια ώρα να γυρνάτε ελεύθερα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σας βλέπουμε. Οι άλλοι μισοί είμαστε τα γνωστά κορόιδα που τραβάμε το κουπί και να διακινδυνεύουμε. Περιμένουμε απαντήσεις ... ξέρω θα εισπράξω σιωπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα μια φορά, η ΔΔΕ Ξάνθης, έδειξε αδιαλλαξία και αντιδημοκρατικότητα σε αποφάσεις, ενάντια σχολείου, σύλλογο διδασκόντων, σύλλογο γονέων-κηδεμόνων. Λυπηρό που πήραν παράταση οι θητείες διευθυντών Β/θμιας, ορισμένοι έχουν αποτύχει παταγωδώς και το λυπηρό είναι ότι οι τοπικές ΕΛΜΕ, χαϊδεύουν αυτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή