Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Καταγγελία από ΔΣ ΟΛΜΕ πρακτικών διακρίσεων κατα μαθητών/τριών-προσφύγων

ΤΟ Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την ντροπιαστική είδηση της παρακώλυσης της εισόδου των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών στις 12-12-2019.
Όπως καταγγέλλεται από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, ο λόγος της απαράδεκτης αυτής  μεταχείρισης του σχολείου ήταν οι λίστες με μη-ελληνικά ονόματα των προσφύγων/μεταναστών μαθητών του και η προσπάθεια εξαίρεσής τους από το καθεστώς της δωρεάν εισόδου, που ισχύει για όλα τα δημόσια σχολεία.
Το περιστατικό καταδεικνύει την πρακτική διακρίσεων, που απορρέει από την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. στα θέματα των προσφύγων και μεταναστών και της εκπαίδευσης των παιδιών τους, και την απόπειρα να λάβει αυτή η πολιτική κοινωνική νομιμοποίηση. Σύμφωνα με την καταγγελία οι αρμόδιοι επικαλέστηκαν την πρόσφατη απαράδεκτη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου στο μουσείο πολιτών χώρων εκτός ΕΕ.
Η ΟΛΜΕ με βάση τη πάγια θέση της για ένα δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σχολείο για ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, απαιτεί από τα αρμόδια Υπουργεία και Φορείς να ληφθούν τώρα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον τέτοιο φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου