Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Διαμαρτυρία μαθητών/τριών Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία όλης της Ελλάδος διοργανώνουν πανελλήνια διαμαρτυρία με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων τους και την απαίτηση να λυθούν άμεσα χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Συμμετέχοντας και εμείς ως μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης , με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων, διοργανώνουμε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και μουσική συναυλία στην κεντρική πλατεία και ενώνουμε τη φωνή μας.
Αιτούμαστε:
  • Επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης τηρώντας τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την λειτουργία ενός μουσικού σχολείου. (Το Σχολείο λειτουργεί από το 1997, φιλοξενούμενο σε άλλες εγκαταστάσεις)
  • Σίτιση των μαθητών από την αρχή του χρόνου χωρίς καθυστερήσεις.
  • Εκπόνηση μουσικών εγχειριδίων και δωρεάν διανομή τους. (Αλήθεια έχει υπολογίσει κανείς το κόστος των φωτοτυπιών που διανέμονται για τη διδασκαλία των μουσικών μαθημάτων;)
  • Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-12-1997 σχετικά με την χορήγηση πιστοποίησης των σπουδών μας και μουσικής ειδικότητας στους αποφοίτους Μουσικών Σχολείων κατόπιν εξετάσεων. (6 χρόνια διδασκόμαστε μουσική χωρίς καμία απολύτως αναγνώριση του κόπου και των γνώσεων μας.)
  • Άμεση κάλυψη των κενών σε καθηγητές μουσικών μαθημάτων. Έγκαιρη τοποθέτησή τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. (Ακόμη και τώρα για το βασικό όργανο του ταμπουρά δεν υπάρχουν καθηγητές και περισσότεροι από τους μισούς μαθητές δε διδάσκονται το όργανο που επιθυμούν.)
  • Ειδική επιχορήγηση των Μουσικών Σχολείων. (Οι ανάγκες των Μουσικών Σχολείων: Συντήρηση και προμήθεια μουσικών οργάνων και ηχητικού εξοπλισμού, συντήρηση περισσοτέρων αιθουσών για 9ωρο ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων, αμφιθεάτρου και αποθηκών οργάνων)
  • Δημιουργία τμήματος για την καλλιτεχνική-μουσική εκπαίδευση στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Επαναφορά των Μουσικών Αγώνων και ποσοστό μοριοδότησης, όπως γίνεται και με τα αθλήματα, για την εισαγωγή σε μουσικές σχολές.

Καλούμε όλες/ους τους μαθητές/τριες και τους γονείς του σχολείου μας, να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαμαρτυρία, πιστεύοντας ότι ζητάμε τα αυτονόητα όχι για κάποιον άλλον αλλά για εμάς και αυτούς που θα έρθουν αφού φύγουμε από το σχολείο.
Πορεία, στις 12:00, από την Πλατεία Ελευθερίας και συναυλία στην Κεντρική Πλατεία από τις μαθήτριες και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

Το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου